onsdag 7. desember 2016

7.desember

Eg tenkjer på ein eller annan nissesang , frå ein eller annan julekalenderserie på NRK der dei syng noko ala "for idag er det 7.desember" (eller kva dag det nov var) Hm, berre det eg kjem på. Har eg sett den fast i hovudet ditt også no? Eg må kanskje google?

Det er utruleg mange minner rundt slike adventsseriar på tv. "Jul i Skomakergata" er jo ein klassikar, naturlegvis hadde eg appesin med nellikspikar og gjekk rundt og sang på Jon Blund-sangen og sa "stol på tøffe Tøflus". Eg huskar Eli og Teodor, "Vertshuset Den Gyldne Hale" (med tegn og tale), Amalies jul, Jul i Blåfjell, Portveien 2 og det har sikkert vore fleire? (Portveien 2 var forresten første gong "Tenn lys" vart sunge. Starta som sang i barnetv og endte som klassikar) Vi prøvar få med oss "Snøfall" iår, det går ikkje kvar dag, men heldigvis finns det nett-tv!
Slike seriar gjer noko med folk, for det er noko dei fleste ser på, virkar det som når vi sitt i lunsjen og pratar.

Den gongen det var snø i desember...

Det eg eigentleg skulle skrive om idag, er julemusikk. Det er også ein stor stemningsskapar. Eg spelar dagen lang, til enkelte andre si fortviling, både på jobb(der er eg ganske diskret altså) og heime. Eg har progresjon i stemningsmusikken, og enno held eg meg til lett musikk(altså ikkje Sølvguttene enno) og "Its snowing on my piano" med Bugge Wesseltoft. Har du ikkje høyrt den, anbefalar eg å finne den. (den ligg på spotify)

"Have yourself a merry litle christmas" med Ella er også ein stemningsskapar.  Lytt og nyt!

Før syntes ungane at min musikk var meir rar enn musikk, men no har eg nesten overbevist dei! Dei spør faktisk om vi ikkje skal sette på The source, of christmas.


På ein skala frå ein til mammas julemusikk når det gjeld rart, er denne på ein sterk 9ar!
Dette var dagens lille adventsmusikkglimt og tips frå meg!


5 kommentarer:

 1. Jeg og min datter følger med på ikke mindre enn tre ulike kalendere i år: Amalies jul, Jul i Svingen og Snøfall - så langt er vi ajour.

  For tre år siden fikk jeg en ny favoritt blant julesangene. Jeg er glad i nye sanger, og jeg liker både Tenn lys og En stjerne skinner i natt. Den er ganske ny, den også. I tillegg har Oslo gospelkor en som heter Julenatt som jeg synes er veldig fin. Den siste, som jeg nevnte her, Garness sin Shepherd song https://www.youtube.com/watch?v=zNRiFF0HBQk

  SvarSlett
  Svar
  1. Fin sand, måtte jo inn og sjekke den! Anerledes, må nok høre den flere ganger for å få med meg all teksten.

   Slett
  2. Ja. Jeg satt mutters alene på et kontor i ingenmannsland og fakturerte grus og pukk før jul for tre år siden. Det ble mye radiolytting for å si det sånn, og den ble spilt flere ganger hver dag. Etter hvert ble jeg veldig glad i den :-)

   Slett
 2. Det med å se de samme tingene på tv, er faktisk viktig. Jeg hadde ikke tenkt på det før jeg leste en bok i sosiologi, men det handler altså om å ha felles kulturelle opplevelser, om å ha dette fellesskapet knyttet gjennmom ting eller opplevelserl, inntrykk. Det samme gjelder for musikk, nå begynte jeg å tenke på "min" julemusikk..

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg hadde heller ikkje tenkt på det med felles kulturopplevingar, før eg snakka med ein kamerat som har vakse opp i utlandet. Han forsto ingen ting når vi andre snakka om Colargol eller Pompel og Pilt, og det var jo ein klar felles sosial kunnkap.

   Slett