mandag 14. august 2017

Vekestart

Måndag. Og eg huskar ikkje kva veke det er. Og jobbstart etter vekevis med "la humla suse", og ho har helst susa i fred. Båtlivet levdes kun eter klokka for å finne ut når det var sol og vind og regn på yr (og litt for å kome tidsnok til svigers sin gullbryllupsfest) Men idag var det vekkeklokk, og nokon som venta på meg på jobb. Altså
 opp go hopp, og helst med eit smil!

Eg kom dit, tidsnok. Eg hadde med nøklar og nøkkelkort. Eg huska alle passord eg trong. Eg hadde gløymt briller og høreapparat, begge deler er funne fram no og ligg klart i veska mi til i morgon. Saman med nyinnkjøpt te, det kan hjelpe veldig på humøret med ein tekopp når ein oppdagar at det er lenge igjen til lunsj og det er ein stor papirbunke som skal jobbast gjennom. Det er forresten veldig dårleg med mellommåltid på jobb, på båten hadde vi gjerne litt frukostdessert. Ein sjokoladebit før lunsj, og både tidleg lunsj og sein lunsj, og gjerne litt kjeks før eller etter. På jobb er det lunsj. Og det er det. Eg kjem vel inn idet igjen?!
Og det er august. De finaste dagane, med klart lys, bær i skogen, vakre solnedgangar og plutseleg mørke. Og studiestart og idag har eg høyrt ikkje mindre enn 3 ulike innslag på radioen der dei intervjuar folk som er på IKEA og kjøper det dei treng. Eg satsar på sol og same jobben!

August


Slutten er vakrest
hvisker svaberget og
løfter den brune kroppen
din litt nærmere solen
vakrest er slutten og
august presangen til
dem med hjerte
for sirisser
rognebær og solnedganger

Arne Ruste

Ønskjer deg ei strålande veke! Med fortsatt ferie eller jobb eller kva du fyller dagane med. Eg satsar på at yt har rett, og at det blir varmt frå i morgon. Eg treng meir D-vitamin, og brunfarge og varme i kroppen før hausten kjem for godt.

Sol og regn i kveld. Etter at eg hadde fått skogtur, vore på kafe og sagt "ha det bra"
til venninne som skal til utlandet eit år og funne ferdig middag i kjøleskapet!
Regnboge!

2 kommentarer:

  1. Jeg er godt i gang med hverdagen men likte at du tok fotbad. Slike ting forlenger godfølelsen, en god dag ønskes deg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Fotbad gir luksusfølelsen! Og godt før en skal begynne med sokker og tette sko. Og en ny neglelakk!

      Slett