Fine og lysegrønne |
Vel heime fann eg fram oppskrift frå NRK og sette igang.
Eg renska fangsten, slik at det berre var igjen dei friske, lysegrønne skota.
Eg slo på vatn til det så vidt dekte, og sette til kok under lokk i vel ein halv time.
Det kokar sakte, og luktar juletre! |
Safta målte eg opp og blanda med sirup(3 deler saft, 2 deler sukker) og sette til kok(utan lokk) igjen. Det putra ca ein halv time, og vart tjukkare og tjukkare.
Gylden og fin! |
Det feridige resultatet hadde ikkje den samme raudfarga som oppskrifta sa, men gylden og tjukk vart den. Vi testa den til Brie på nystekt eltefritt brød på søndag, med besøk ute på terrassen. Alt ville vel smakt godt i sola som omsider kom fram og varma oss, men eg kosa meg med maten! Vel verdt å prøve ein annan gong også, og då må eg ha meir granskot. For 1 liter skot ga omtrent 1 dl sirup!
Husmorpoeng? Jatakk!
Mange husmorpoeng!
SvarSlettJeg tror jeg kokte min i nærmere en time, og den ble som sagt ganske mye rødere. :)
Det skal visst være bra mot vond hals og hoste, så det er kanskje en ide å bruke i te hvis man er litt ruskete i halsen?
Jeg må prøve igjen, bare huske å ta med noe å plukke i:) Og sirup i te høres ut som ett godt tips!
SlettDette må jeg teste en gang! Takk for tips - og kos deg med god sirup på brødskiva, og litt i teen :)
SvarSlett