Eg bakte fyrstekake. For første gong i mitt liv. Litt omstendeleg var det. Tertedeig. Kjøleskap. Kjevle ut (ikkje lett) og legge i form (heller ikkje lett) Kjøleskap. Lage mandelfyll, lett, men mange trinn. Montere saman og lage gitter på toppen. Det siste er viktig! Steike og vente.
Og etter venting, tok vi like godt søndagskaffe (med te) på laurdag. Dom? Kjempegodt, mektig og saftig!
Den så veldig god ut, klart du fikset dette!!!!
SvarSlettUtrolig kva ein klarer når ein følgjer ei oppskrift slavisk!
SlettDu kan ta mindre mel i deigen til bunnen og bare klemme den ut i forma. Det synes jeg er enklere enn å kjevle. Jeg bruker litt mel på fingrene.
SvarSlettJeg synes at Fyrstekake er ei stas kake.
Veldig stas kake! Å trykke ut var ingen dum ide, jeg kjente svetten kom da deigen delte seg og satte seg fast...
Slett