onsdag 26. september 2018

Italia

Fem dagar miniferie i Italia.
Mat, drikke, sol, varme, gode vener. Eit friminutt i kvardagen.
Eg reiste med høge skuldre, det var så mykje som skulle på plass før vi reiste. Jobben skulle leggast til side, men ein del ting skulle gjerast før eg reiste. Vi skulle pakke, ordne huset, vi sto opp nesten midt på natta.

Men så kom vi fram. Til varme, vener og skuldrene senka seg. Det var varmt. Mellom 25 og 30 gr og sol frå skyfri himmel kvar dag. Og varme, mørke kveldar, uterestaurant og mygg.


Resturant i vatnkanten. Kom med eigen båt og henta oss.

Så kva gjorde vi?

Vi tok tog. Det var fint når ein har vore oppe ein halv dag før togturen starta. Berre sove litt i togsetet, lese bok, sjå på landskapet, undre seg på kor langt det er igjen. (og etterpå tenke at tog er ekstra fint, fordi nokon av dei andre punkterte på motorvegen, tog punkterer sjelden!)







Vi åt mat. Mykje god mat. Frukost på kafe, foccacia, croissanter, sjokoladefylt bakverk, cappucino og te. Servert i kanne, som er den ultimate luksus for meg. Lunsj på kafe, treretters! Ok, eg åt ikkje treretters til lunsj, men det kunne eg ha gjort. Salat, pizza, pasta, pai, grønsaker. Is i gågata, sitronsorbet. Karamellis. Middag på kafe. Fireretters, minst. Mange forrettar, pasta med ulike sausar og hovudrett og dessert. Mykje sjømat. Tiramisu til dessert.

Lucca

Klesvask på veggen

Varm dame

Vi gjekk. Mange steg kvar dag! Rekorddagen inneheldt omtrent 23000 steg. Vi var i gamlebyen i Lucca. Gjekk på bymuren, vandra i tronge gater. Såg klesvask som hang på husveggen, akkurat som på film. Såg i butikkar. Prøvde sko. Vi gjekk i Cinque terre, frå Monterosso al mare til Vernazza. Etter lunsj gjekk vi vidare til Corniglia. Gjekk i gatene i La spezia. I båthamna. Til borgen i La spezia. Vi gjekk på matmarked. På søndagsmarked. Der var det mange intalienarar.

Portovenere

Vernazza

Corneglia

Hamna i La spezia, det er ledig plass til båten vår!
Vi var på båttur. Til og frå ein resteurant på ei øy utenfor Portovenere. Frå La spezia til Monterosso, ute på Middelhavet. Turistfraktebåt, jada, men det var så fint. Sol, sjø, fuglar, byer og gardar som kunne vore med i "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" når som helst!

Middelhavet!

Vi (eg) shoppa. Ja, det vart sko, og ein linkjole på salg, fordi det var så varmt at lin var det einaste rette. Vi kjøpte ost og pølse og skinke på matmarkedet.

Gule sko! Italienske sko.
(Og les gjerne "Italienske sko" av Henning Mankell.
Ikkje særleg mykje om Italia eller sko, men god bok)
Fornuftige sko!

Shopping


Så var turen slutt. Det var tog tilbake til Milano, og ein travel sprint med koffert i søndagsrushet på Milano centrale (togstasjonen) for å rekke flytoget. Inn på flyplassen, levere koffert og gjennom sikkerthetskontrollen og så kjem kvardagen brått litt nærare.

Livet på ein togstasjon

Ein slik tur, med folk ein kjenner godt. Der det går fort mellom alvor og latter, der ein kan ta både litt tunge tema og veldig lette samtaleemner. Det er rikdom det! Det var ein skikkeleg energibust å ta ein haustferie i sommarlege Italia. Gode minner til minneboka!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar