onsdag 20. april 2016

Dagen før dagen

Idag har eg brukt det meste av dagen på eit venterom på sjukehuset. Informasjonsskrivet som eg fekk på førehand snakka sant; "Du må regne med en del ventetid denne dagen". Eg stilte førebudd, og hadde med mobil, nettbrett, bok og blad med kryssord. Eg hadde med drikke og matpakke og litt mørk sjokolade og blåbær.Kva som skjedde slik innimellom ventinga? Eg har snakka med ein sjukepleiar og ein sjukepleiestudent. Dei har informert, fyllt ut skjema og tatt blodprøver. Eg har snakka med ein forskningssjukepleiar, som tok fleire blodprøver. Eg har snakka med ein lege, som sjekka refleksar og at eg kan gå på tærne og på hælane. Han konkluderte med at operasjon er tingen for meg. (Det har vore mitt hemmelege mareritt, at dei idag skulle oppdage at det ikkje var grunn til operasjon likevel. At det var gjort ein feil ein eller annan stad, men slik var det heldigvis ikkje)
Eg har snakka med anestesilegen, og vist at eg er flink til å gape opp og kan bøye hodet bakover, det er vel igrunnen så lang tid den undersøkinga tok. Og eg har snakka med kirurgen, i følge han er dette eit kjapt og greit inngrep. Og det kan jo han seie, som gjer det stadig vekk(eg har forresten vore med på det både i 2004 og 2006, men eg sov meg gjennom det då også)
Og eg har tatt fleire blodprøver, og kjem truleg til å sjå ut som eit blått fargekart i morgon... Eg har fått oppmøtetidspunkt, eg har fått dusjinstruksjon og ei sprøyte til å sette i kveld.Og vips hadde det gått 4 timar!
No skal eg kose meg i kveld, og drikke masse vatn, medan eg enno kan, for det er faste frå midnatt!
Og så satsar vi på at i løpet av i morgon blir ryggen mykje betre!

2 kommentarer: