onsdag 9. desember 2015

Julegåvetips

Igår laga eg julegåver, og sidan mottakarene allereie har fått dei, uinnpakka, kan eg dele med deg kva eg laga.
Eg angra bittelitt på ambisjonen om å lage gåvene, for eg er tidsoptimist og ein mester i å utsette, så plutseleg var eg i tidsnød... Hehe, men det gjekk, med arbeid under press og litt svette!
Eg laga rugknekkebrød ala rudolf og fikenmarmelade, saman med litt ost har du vips eit heilt måltid.

Fikenmarmeladen fann eg oppskrifta på her; fikenmarmelade med valnøtter

Oppskrifta på knekkebrød er frå ei dansk bok eg kjøpte ein gong:
280 g rugmjøl
200 g kveitemjøl
2 ts salt
3/4 dl nøytral olje
2 1/2 - 3 dl vatn
Pynt: sesamfrø, valmuefrø, riven ost, hakka nøtter

Varm omnen til 220 g. Bland alt til ein fast deig.
Del deigen i to og kjevle til ein tynn deig.
Stikk ut reinsdyr eller ande formen(eller del opp i meir vanleg kjeksformer)

Pensle med vatn og dryss på pynt.
Steik i ca 15 minutt, til dei er gyldne(og sprø)




No skriv eg lister over innkjøp og kva som må gjerast, og prøvar å finne ting eg kan stryke frå lista, slik at eg kan gjere artige ting i istaden for! Eg høyrer julemusikk, et klementin og har planlagt lefsebaking med gode vener over helga!

5 kommentarer:

  1. For en fantastisk flott gave!! Så kreativt og nydelig!! Ja jeg kan tenke meg den faller i smak på flere måter enn en ❥
    Ønsker deg fine førjulsdager :)

    SvarSlett
  2. Heldig er mottakeren av denne gaven ♥
    Takker også for oppskrift, for disse ser veldig gode ut, og nå før jul var det jo en artig vri med reinsdyr ;)
    Lykke til med lefsebaking!
    Siri

    SvarSlett
  3. For en flott gave, jeg hadde blitt skikkelig glad for å motta den. Du er superkreativ!

    SvarSlett
  4. SÅ STILIGE KNEKKEBRØD!

    GOD ADVENTSHELG :-)

    SvarSlett
  5. Så fin gave! Vet du, nå ble jeg jammen inspirert. Tror jeg må hive meg rundt og lage en porsjon jeg også. Til meg selv og til julens gjester. Takk for flott tips og deling av oppskrift :)

    SvarSlett