søndag 13. desember 2015

Vekestart veke 51 (3.søndag i advent)

Vi er framme ved 3.søndag i advent. Akkurat no snør det ute(om ein er velvillig i tolking av nedbøren)og det er roleg i stova. Det vart ein roleg dag idag, etter altfor mange havrekjeks i går og ein kranglete rygg i natt og i dag. Men det går seg vel til? Iallfall hjelp det med smertestillande, varmeflaske og ein liten gåtur med piggsko! Eg fekk berre ikkje gjort det eg hadde tenkt...og det kan vere litt tungt for tålmodet.

Lussekattar bakte eg tidleg i veka, så dei var berre å tine i dag og nyte til frukosten. Saman med dei av havrekjeksane som ikkje vart heilt vellukka(vi snakkar 1. og 2.sortering kjeks. 1.sortering er i eigne boks på ein hemmeleg stad, nesten forsegla!) vart det frukost i sofaen framfor omnen. Julemusikk, ferskpressa appelsin juice og godt selskap, om ikkje forma er på topp, veit vi å kose oss!

Litt utpå dagen kom eg på at eg har dei søtaste luciatog i keramikk, som fekk kome opp av eska si og pryde huset! Junior meiner eg pyntar i overkant, forstår ikkje kva han meiner :)


Og idag er det berre ein sang som gjeld; Luciasangen:

Svart senker natten seg
I stall og stue
Solen har gått sin vei,
Skyggene truer
Inn i vårt mørke hus
Stiger med tente lys,
Santa Lucia, Santa Lucia

Natten er mørk og stum
Med ett det suser
I alle tyste rom
Som vingene bruser
Se, på vår terskel står
Hvitkledd med lys i hår
Santa Lucia, Santa Lucia

Mørke skal flykte snart
Fra jordens daler
Slik hun et underfullt
Ord til oss taler
Dagen skal atter ny
Stige av røde sky
Santa Lucia, Santa Lucia


For små jenter er Lucia eit slags høgdepunkt, eller ein skuffelse... Eg huskar eg drømte veldig om å få gå Lucia. Naturlegvis mest om å vere Lucia! Det er den største drømmen...å få gå med lyskrans, først! Men først var det dei store jentene som var Lucia, og akurat då eg nådde den alderen, endra dei(det eg oppfatta) som faste reglar og det var dei minste som gjekk Lucia. Jaja, det vart aldri meg! Ikkje var eg terne i Luciatog heller, før eg var omtrent 20. Vurderte å ta ein runde i nabolaget idag, med mannen som stjernegut, men det vart ikkje. Hehe :)Lyskrans og kvit jakke, ser du det for deg?
Har du forresten høyrt Slaget om Lucia med Ingrid Bjørnov? Det bør du unne deg!!! Ein tøysar ikkje med kven som skal vere Lucia!


Og ad forrige innlegg, mannen meiner at kaos no, fleire dagar før jul, ikkje tel som julestress, men normalt liv. Nuja, han om det! Eg blir litt stressa, det er kanskje fordi eg ikkje får gjort så mykje sjølv.

2 kommentarer:

 1. Ahhh takk for mimre - Luciadagen - vi feire her ikke... men så
  koselig festen... med herlig lyskrans og lysjente og hvit kjolen.
  Takk for song, jeg elsker... herlig litt nord. Hilsen til deg.
  Klem. Ha en riktig god adventstid fortsatt.

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar! Imponert over at du skriver norsk! Jeg har lært tysk, for legne siden men ville ikke klart å skrive noe...
  Ha en fin adventstid!

  SvarSlett