lørdag 12. desember 2015

It´s beginning to look a lot like christmas (og eit overraskande møte)

Truddde du at du skulle få sjå eit ferdigpynta julehus no?? Ikkje her hos oss, nei!

Eg veit ikkje korleis det er med deg, men eg har enkelte ting som gir julestemning; som lukta av juletre(som er furu), lukta av hjortesalt(kakemenn), synet av eit stort fruktfat(med ein heil ananas på) lyden av kyrkjeklokker kl 17 på julaften, lyden av "Sølvguttene" som syng jula inn. Lukta av pinnekjøt og sviskesuppe, lukta og synet av sviblar i fleng. Det er så mange ting!

Og så er det kaoset i huset før jul...det slår aldri feil, og det høyrer med! Rett før alt kjem i orden er det fullt kaos! Eg har vakse opp med å pynte juletreet julaftan, og at oljekaminen gjerne vart gjort rein samtidig, den dagen... Eg har vakse opp med at mamma pakka inn dei siste gåvene etter middag på julaftan. Alt dette er tradisjonar, samtidig tenkjer eg at det er godt å vere ferdig litt før. Rekke å sitte i sofaen og kjenne skuldre senke seg og høyre julemusikk. Ha tid til å ta ein runde med julegåver før jul, kunne sitte ned litt der eg er innom. Eg tenkjer det er godt, men får eg det til?
Meg i ein ganske kort julekjole...
trur eg skal gå for ein litt lengre variant i år!

Jada, det er berre 12.desember idag, men sidan eg må vere ferdig til jul seinast 21.desember iår pga ein tur innom sjukehuset den 22. kjenner eg at eg mistar to dagar. Og då eg såg meg rundt i huset idag, kjente eg klart og tydeleg at julestemninga kraup innover meg :) hehe! Julemusikken spela, eg hadde laga ein altfor stor deig til havrekjeks(og angra, og dei vart for tjukke, for tynne, lite stekt, brune/bretne etc før eg fann ut av det), mannen har byrja vaske og pusse eit golv for å kunne olje det(med den sideeffekten at det rommet måtte tømmast...) Her er det berre å sjå på bileta og kjenne julestemninga sige inn i kroppen!

Men vi rakk ein lang, koseleg adventsfrukost med
levande lys, julemusikk og aviser!

Sofa i sofa, ein stol på vandring...

Havrekjeks, og mystisk nok har eg berre bilete av dei vellukka kjeksa!?

Fullt spisebord og ein tv på vandring

Det overraskande møtet?
Eg veit å gjere andre ting også, og eg vart med mannen på julehandel idag. Eg gjorde ikkje så mykje, men eg fekk kjøpt nokre kalendergåver til ungane (for eg hadde verkeleg ikkje alt klart den 1.desember.) Og medan eg gjekk der, møtte eg plutseleg og overraskande på Casa Didriksen og lille Dis som var innom Trondheim i helga! Det var utruleg artig :) Men trur du ikkje vi gløymte å ta selfie? Uproft!

2 kommentarer:

  1. Moro å lese! Hjemme hos oss varte også kaoset fra adventstida til på formiddagen julaften. Klokka tolv var det mølje og etter det ble de nyvaska filleryene lagt på det nyvaska golvet og juletreet kunne endelig pyntes.

    Etter det gikk venninna mi og jeg til alle husstandene på øya med våre julegaver til naboene og fikk gavene fra dem til oss med oss hjem. Så var det hjem å pynte seg til Sølvguttene sang jula inn og pinnekjøtt og riskrem kom på bordet. :-)

    SvarSlett
  2. Veldig koselig å endelig treffes på ordentlig! Pussig det der, at man føler at an kjenner folk man aldri har møtt 😀😀😀 her i huset er det også kaos, men håper å komme i mål i løpet av uka...

    SvarSlett