søndag 1. november 2015

Vekestart veke 45

Hu hei kor det går, no er det allereie november! Men det er ein rar november, +10 gr og regn, ikkje frost og is akkurat. Erteblomstrane blomstrar nesten meir enn dei gjorde i sommar og det går greit med sommardyne på natta(eller, eigentleg ikkje. Det var frost sist veke, så eg har funne fram ullteppe!)
Vi har vore på kino og sett "James Bond" idag. Det er ikkje akkurat tung underhaldning, men det høyrer med å sjå dei filmane. Action kan vere artig, det er mykje som skjer og du får det du ventar deg. Men dette var første gong på kino med hørsel på berre ei øre. og det var slitsomt! Må lyden vere så høg!? Junior på 17, som passar godt på hørselen sin, brukte ørepluggar sidan lyden var så høg, og eg satt med handa over det gode øret for å dempe lyden, elles var det berre skrall! Det må då vere vanskeleg for fleire?

Over til noko heilt anna: eg har tenkt på rause folk i det siste. Du veit dei som får deg til å slappe av, kjenne deg vel, verdifull og viktig. Dei som er tilstades, men ikkje tek fokuset frå andre. Som er så trygge at dei ikkje må dytte unna oss andre. Eg har så lyst å vere slik! Men oppdagar ofte i møte med andre at eg får lyst å snakke mest om meg sjølv, i staden for å lytte. At eg vil framheve meg sjølv, framfor å halde dei andre sine gode sider fram. Tenkje mest på kva eg kan seie for å kome i godt lys sjølv, når nokon andre fortel noko... i det heile, eg ser lett meir innover enn på dei eg møter! Eg veit jo sjølv korleis det er npr nokon tek fokuset, dominerar, gjer oss andre små, får oss til å kjenne oss dumme...
Eg søkte på synonym til raus, og fekk fram storsinn, gavmild, sjenerøs, rundhånda. Eg syns dei orda er veldig konkrete, eg tenkjer også på ein person med stort hjarterom, som ikkje er sjølvhøgtideleg, som omfamnar den dei møter, uansett om dei er einige eller ikkje. Ein som er trygg på seg sjølv, og difor kan gå litt utanom det som er forventa. Det er så godt å kjenne slike folk, treffe dei, vere saman med dei, og forhåpentlegvis la seg smitte!

To kloke

Det er ein
som er så klok
at i lag med han
skjønar eg
kor dum eg er.
Så er det
ein annan
som er så klok
at i lag med han
er eg klok
eg og.

Erling Indreeide
Frukosten idag var iallfall raus på ein måte. Med heimbaka brød, egg, ansjos, ferskpressa
grapefruktjuice og te!

Ha ei strålande veke i november!
Eg trur forresten eg skal halde på novemberforsettet mitt frå dei siste åra; Å nyte november og ikkje ta advent og jul på forskot. Enno verkar jula langt unna, det er for lite preg av haust og vinter. Men i butikkane finn du julemat, julebøker, julepynt og har du kjøpt julekjolen!? Eg vil ha november som november, og skal legge ein plan for kva eg skal bruke han til!  Er du nyskjerring,  finn du fleire innlegg under etiketten november på høgre side av bloggen. 

4 kommentarer:

 1. Jeg er veldig glad i advent og jul, så jeg bruker november som em forberedelse til advent og førjulstid. Jeg begynner å glede meg til jul, men ennå er det så lenge til jul at jeg ikke trenger å stresse. Tida går så fort, at skal jeg rekke nok førjulstid, så må jeg begynne å glede meg i november.
  Det er nok en av grunnene til at november er en av mine favorittmåneder! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er også veldig glad i jul og advent, men oppdaga for nokre år sidan at eg tok det meste på forskot! Då måtte eg gjere om på ting. No kosa eg meg med november, og gjer førebuing til jul og advent ( med 18 tantebarn må eg starte julegåvehandel i november!)som kos. Skal skrive om kva eg skal bruke november til😊

   Slett
 2. he, he og jeg har som mål å bli ferdig med julegavene i november. Jeg har bare lyst til å bake, lage juleverksted, gå på teater og ha tid til å se på julekalenderen, lese julebøker og alt som hører desember til med min lille glade gutt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal og kose meg I desember! Bare, høre julemusikk, tenne lys, pakke gaver, smake på julematen. Men ikke i november ☺☺

   Slett