fredag 8. mai 2015

Russemamma

Eg brukar ofte #tenåringsmamma på instagram og twitter, det er liksom det eg har vore dei siste åra(men veit at til hausten har eg berre ein tenåring igjen, hjelp!! Så eg nå finne ein ny #)
No i mai, brukar eg delvis #russemamamma også. Det er ei ny rolle eg berre delvis likar. (Enkelte vil vel seie at eg passar endå betre til #hønemor #reddhare #bekymramor etc, og det kan vel hende det passar, kanskje?)
Tentamenslesing i solskinn

Eg har naturlegvis ein klok og forstandig ung mann/russ i hus! Eg har jo oppdratt han sjølv(ok da, saman med mannen)! Men av og til syns både eg og junior at det blir litt mykje, merkeleg nok ikkje til same tid. Eg trur det skjer eit eller anna rundt klokka tre på natta, der mi bekymring startar vekse, medan junior sitt sosiale liv tek av omtrent samtidig…. Stort sett kjem vi til ei slags felles forståing lell, med SMS nattestid og litt prat dagen etter.
Eg sluttar likevel ikkje å mase, om innetider, varme klær, mat og drikke. At dei skal passe på kvarandre, kjøre forsiktig, huske regnjakke og pengar. Eg minner om at alle treng søvn, at det snart er tentamen, laurdagsjobb, eksamenstid. Eg hjelper til med å feste bokstavar på russedressen og eg bakar kake til russerevyen.
Av og til verkar det som eg snakkar for døve ører. Andre gonger får eg eit sukk. Atter andre gonger får eg ein klem. Då forstår eg at noko går inn og at han forstår at det ligg omsorg bak.

Vel ei veke igjen, så reknar eg med at vi er tilbake på normal døgnrytme….

7 kommentarer:

 1. Lykke til! :-) Det er to år siden jeg var russemamma for første gang, og til neste år er det på'an igjen. Da er russen mange mil unna mamma, men det bekymrer meg faktisk lite. Jeg bodde selv på hybel i Trondheim da jeg var russ. Min nesteårsruss bor på internat - jeg tror det kommer til å gå helt fint! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det greie med han russen som jeg hadde for to år siden var at han fikk låne farmors bil hele russetida, så han kom seg til og fra for egen maskin, men man blir jo liggende våken til man hører de er i hus likevel, da... ;-)

   Slett
  2. Kjører stort sett bil russen min også. Som du sier, man ligger våken og venter på at de skal komme hjem☺
   To år til neste russ her i huset, får sove ut til det!

   Slett
 2. *gjesp*.. jeg håper også døgnrytmen snart er på plass. Jeg var ute ved landstreffet på Lillehammer i natt og hentet russ. Fra jeg sto opp klokken ett, til jeg la meg igjen klokken tre, kjørte jeg til og fra lillehammer og sto i endelang kø inn mot treffet. I dag er jeg rimelig lite klar for en lang dag ute i solen kjenner jeg:) sånn har hele den siste uka snart fortonet seg med unntak av et par netter så nå håper jeg siste uka blir roligere. Det tar på for en hønemor dette her ja, men så vil jeg ha dem trygt hjem igjen også da!

  SvarSlett
  Svar
  1. I natt ble det rolig her, siden det er jobb idag. Så får vi finne ut hvordan vi skal løser neste natt...
   ha en fin dag☺

   Slett
 3. Kvar alder har vel sin sjarm - og bekymringar ;) Kos deg med tenåring, russ og vaksne ☺

  SvarSlett