tirsdag 11. november 2014

Klarer eg nyte november?

No er vi ferdig med første veke i november, og korleis går det?
Det går så bra! Eg har verkeleg ikkje vore frista til å ete ei einaste pepparkake(Det er sant! Men den skåla med pepparkaker på venterommet eg var på igår, lukta veldig godt!!!) eller marsipanstang. Men eg har ikkje gått svolta rundt for det :)
Eg har hatt feiring med ein kollega, kor ofte har ein papir på at ein har eit velfungerande hode? Iallfall det ein kan måle utfrå kva ein ser på eit MR-bilde, det kan vere innvendingar frå folk i nærleiken til korleis det virkar i kvardagen… Vi fann iallfall ut at når vi begge var friske, i det minste i hodet, burde vi feire! Det vart ein laaang, triveleg kveld. Det var levande lys, god mat og drikke, latter og ingen tårar, men både lette og tunge tema som vart drøfta.
Eg skriev at eg skulle bake brød, og det har eg gjort, ein gong allereie. Eltefritt brød er utruleg kjekt og enkelt å lage, berre ein huskar sette deigen dagen før. Eg tok utgangspunkt i ei oppskrift på Trines matblogg. Oppskriftene der er greie å følge, og sjølv om eg endra litt på ingrediensene så vart resultatet veldig bra!
Eg skal bake fleire brød i november!
Eg har også laga sitronfromasj, det er mykje jobb, men veldig godt!
Vi har feira farsdag, og det vart som eg ønska meg, ein roleg dag med familien!

Og eg les bøker, fann ut at bok tre i Ken Follet sin serie om vårt århundre hadde kome, og den er herleg laaang! Mange, lange, gode lesestunder i vente.

Det har vorte fleire turar i Estenstadmarka. Eg vil helst gå medan det er lyst, så det blir berre i helgene. På laurdag var eg litt seint ute, og då fekk med meg vakre farger i kveldssola. Og eg gjekk veldig fort det siste stykket tilbake til bilen, i tussmørke og med rare lydar rundt meg.
Mitt "smultronställe"
Og enno er det mykje igjen av november og masse å glede seg til! Eigentleg er november det friminuttet vi treng før desember. Ingen helgedagar vi må vaske og rydde til, berre mange gode kvardagar!

2 kommentarer:

  1. Friske hovuder er all grunn til feiring! Og det er jo bonus når det føles godt å snakka om både tunge og lettare tema saman.
    Tommel opp for eltefritt, seier eg! Beste heimabakt brød me kan ete her i huset.

    SvarSlett