Godkjent! |
Eg har brukt dette diktet før, og i dag kjører eg reprise, litt som ei påminning til meg sjølv. Det er lett å tru, ønske og /eller håpe at livet skal gå på skinner, vere lett eller alltid snu til det beste. Det er ikkje slik! Det er mykje som kan skje, ulukker, sjukdom, nokon rundt oss blir sjuke, ting blir ikkje som vi hadde tenkt på jobb, konflikter...
Mitt liv er som dei fleste, av og til med opp- og nedturar, bratte bakkar og krappe svingar, andre gonger går det i lett nedoverbakke og med god fart. Akkurat no kjenner eg fleire som ikkje får gevist på lykkehjulet idag, som har gjensnødde fjellovergangar - som kanskje ikkje veit om den vil opne igjen i det heile(for å bli i metaforen) Då treng eg ei påminning også. Eg har mitt, men det er jammen gode ting også.
Hvor hadde vi det fra?
av Kolbein Falkeid
Men hvem sa at dagene våre
skulle være gratis?
At de skulle snurre rundt
på lykkehjulet i hjertet vårt
og hver kveld
stoppe på gevinst?
Hvem sa det?
Hvor hadde vi dét fra?
skulle være gratis?
At de skulle snurre rundt
på lykkehjulet i hjertet vårt
og hver kveld
stoppe på gevinst?
Hvem sa det?
Hvor hadde vi dét fra?
Hvem sa at livet vårt
skulle være lett å bygge ferdig?
At mursteinene var firkantede ballonger
som føk på plass av seg selv?
Hvem sa det?
Hvor hadde vi dét fra?
skulle være lett å bygge ferdig?
At mursteinene var firkantede ballonger
som føk på plass av seg selv?
Hvem sa det?
Hvor hadde vi dét fra?
Der var piller for alt: nerver,
vedvarende hoste og anemi.
Men hvem sa at snarveiene
støtt var kjørbare? At fjellovergangene
aldri snødde til? Og at nettopp vi
skulle slippe å stå fast i tunnelen?
Ja, hvem sa det?
vedvarende hoste og anemi.
Men hvem sa at snarveiene
støtt var kjørbare? At fjellovergangene
aldri snødde til? Og at nettopp vi
skulle slippe å stå fast i tunnelen?
Ja, hvem sa det?
Hvor i all verden hadde vi dét fra?
Hvordan smakte bollene????
SvarSlettJeg er litt misunnelig på disse deilige brødene du lager, takknemlig for at snap ikke kan levere duft!
Det er ikkje mykje som slår lukta av nybakt brød! Bollane vart bra, dei kunne nok fått lengre heveitd, men det er ein bit prøv-og-feil-og-lær i dette surdeigsprosjektet, så neste gong veit eg det! Dei hadde dessutan så lite sukker, at dei funka fint som rundstykker til måndags-lunsjen.
Slett