torsdag 28. januar 2016

Vekestart veke 4 / bloggevegring

Eg har skrivesperre, på ein måte. Eg har ikkje brukt mykje tid på å tenkje ut kva eg skulle ha på vekestarten, eg har ikkje fundert på bilder eg kan bruke. Eg har sett bloggen min når eg er innom nettet.
Kvifor har eg bloggevegring?
Ryggen har delvis streika. Den har tatt nattesøvnen og tidvis ete kraftig av humøret mitt, som ofte er ganske bra. Ute har det vore glatt, og eg har ikkje kunne gå tur heller... Eg er betre no, har fått smertestillande og eit par dagar i eige selskap.

Det er januar, dagane blir lengre og lysare. Eg har tulipanbukett etter tulipanbukett på bordet, det tek si tid å sjå på dei og då får ein ikkje blogga.
Vilter tulipanbukett
Eg er innimellom litt lei av bloggen og det eg skriv. Skulle eg kanskje vore meir samfunnsegnasjert? Skrive om zitavirus, flyktningar og klimakrise? Skal eg fortsette å pludre i veg, og er det i det heile nokon som les det eg skriv(itillegg til mamma og svigermor, meiner eg?)

Eg har lese bøker. Lette, flagrande og snarlesne bøker, og skikkelege bøker der ein må tygge litt på det ein les. Det blir ikkje tid igjen til bloggen då, når eg skal lese 4 timar i strekk.

Eg har laga mat. Vi har hatt heilstekt and og ete oss stappmette. Vi har hatt restar i and, servert med hoisin-saus, agurk og vårløk i pannekaker. Vi har hatt marokansk chiligryte med couscous. Eg kosar meg med å finne oppskrifter, lese og samanlikne, prøve noko nytt.  Og vi har hatt fiskekaker på brødskiva, men enkel mat smakar godt i godt selskap!

Vi har feira 24årsjubileum med mannsoktetten som mannen er med i. Det var intimkonsert, god mat, mimring om gamle dagar og gapskratting. Helsebringande! Vi har feira 10årsdag for niese, rundt tal og jubileum!

Og eg har sitte i sofaen, ligge i sofaen, gått sakte rundt med vond rygg og syntes alvorleg synd på meg sjølv. Eg har fått trene med fysioterapeuten, jobba av meg litt sjølvmedlitenhet og kjent at eg kan gjere mykje, sjølv med litt smerter. (Å ha nokon som pushar "litt" er gull verdt! Og idag er eg stokk stiv i armane etter treninga i går. Verdast mest positive og ivrige fysioterapeut, sånn omtrent, pusha meg til ekstra innsats! Er du i Trondheim anbefalar eg Femme! Det er fysioterapi og trening, mest for gravide og nybakte mødre, men er ope for alle)

Ok, så har eg funne eit dikt eg skal dele med deg. Eg har det jo i bakhodet, sjølv om bloggvegringa er som ei lita sky i tanken min. Dette diktet av Trygve Skaug har eit snev av gjenkjenning i seg...

Nokon som kjenner seg igjen? Bytt ut kaffen med te, så har du meg...
Ha ein fin dag vidare!

14 kommentarer:

 1. Ja, jeg leser! :-) Jeg liker det du skriver, og får du skrivevegring, så bare tar du (små) pauser - sånn som jeg gjorde i hele fjor...

  SvarSlett
 2. Takk for gode ord. Ja, det får bli pauser innimellom. Og godt at nokon les!

  SvarSlett
 3. Det ble en pause på meg også, men håper jeg er i driv igjen nå:) nytt år...nye muligheter!! Syns også det du skriver er kos å lese! `Med nærmest full jobb og mange barn ble det en lang pause fra meg nå, men kjenner kanskje jeg er på vei tilbake:) Ha en fin uke så høres vi!!

  SvarSlett
 4. Jeg leser også! - og jeg er hverken svigermoren eller moren din ;) Pauser innimellom tror jeg er bra - de er også med på å gi en fin helhet! Hva hadde et musikkstykke vært uten pausene?...! Jeg ønsker deg fine og inspirerende dager - også skriver du igjen når du finner det for godt - om det DU vil :) Jeg blir :)
  Varm klem til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, fine du!
   Merkelig, men kjenner på en måte at vi kjenner hverandre,sjøl om vi aldri har møttes. Men vi deler noe I bloggverden, og setter fint!
   God helg!

   Slett
 5. Jeg leser også.. Er skikkelig dårlig på å legge igjen spor, der er du veldig mye flinkere, men jeg er her..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg leser mye mer enn jeg kommenterer jeg også. Tenker at dette skal jeg kommentere, legger det til side og vips har det gått flere dager... godt du er der iallfall!

   Slett
 6. EG ER OGSÅ HER ;-)
  GÅR I RYKK OG NAPP DENNE BLOGGINGA KJENNER EG.
  AV OG TIL BLOGGAR EG NÅR EG HAR GOD TID OG INNIMELLOM NÅR LIVET ER FOR HEKTISK KAN EG ENTEN KUTTE DET UT FOR EI STUND ELLER BLI EKSTRA IVRIG.
  KOS DEG MED BLOGGING NÅR DU VIL.
  DET ER DET SOM ER SÅ GODT FOR OSS SOM BLOGGAR UTAN Å MÅTTE TJENE MASSE REKLAMEKRONER :-)

  vONAR RYGGEN ER BETRE OG AT SØNDAGEN DIN ER FIN!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er visst mange som tenkjer det samme! Og takk for fine ord, ryggen er som den er, og helga var Bra!

   Slett
 7. Jeg leser også, selv om jeg sjelden kommenterer. Det burde jeg egentlig være mye flinkere til, for jeg setter jo veldig pris på de som kommenterer hos meg!
  Kjenner meg igjen i bloggvegringen, jeg kvir meg for at det ikke skal være godt nok, aktuelt nok, eller korrekt nok. Det er jo helt tullete, for det er jo vi som bestemmer agendaen på våre egen arena!
  Håper du får en fin uke med mindre ryggvondt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi set strenge krav til oss sjøl! Og bloggen. Takk for kommentar, det er kjekt med eit livsteikn, men lett å tenkje eg skal gjere det seinere. ..
   Ha ei fin veke. Idag har eg utfordra ryggen med trening hos fysioterapeut, spent på morgondagen, men det var ubderverk for humøret å trene hardt!

   Slett
 8. Jeg leser, smiler, og koser meg med det du skriver! Og noterer boktips. Samt at jeg fikk lyst på and... Det er stas at du skriver, og det er ikke stas at ryggen din streiker. Heier på deg, og ønsker deg god bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, snille du! Og det minner meg på at det er lenge sidan eg har bokblogga noko! Der har eg litt å ta ta i... Ryggen humpar og går...

   Slett