onsdag 30. juli 2014

Vekestart veke 31

Endeleg tid til bloggen, no er det duskregn uta og eg finn endeleg tid til bloggen inne! Eg er mektig imponert over alle som klarer å blogge regelmessig om sommaren, iallfall når været er godt og eg har fri(når eg er på jobb også, forresten, for då må eg jo ut når eg kjem heim) Men no er ferien igang, vi har hatt besøk, vore på besøk, vore på konsert med Ylvis, kikka på historisk marked i Erkebispegarden, rusla på Nordre, vore byturistar i eigne by, det er så fint når det er Olavsfestdagar. Det nærmar seg august, kveldane blir mørkare, og det er godt med terassevarmar og levande lys skaper stemning.

Sist veke kom eg på at eg ikkje har feira Prøysen sine hundre år i vekestarten, og det er jo for galt! Så idag kjem

Vise for gærne jitter


Oppå Lauvåsen veks det jordbær
Fine jordbær, raude jordbær
Heile væla er berre jordbær
Finn eit'strå og træ dom på
Eit er for gammalt, det ska få stå
eit er for grønt, det går vi ifrå
Men aille andre ska vi ta med hemmat
og leve lykkelig med sukker på

Oppå Lauvåsen veks det gutter
Fine gutter, sterke gutter
Heile væla er berre gutter
Finn eit'strå og træ dom på
Ein er for gammal, han ska få stå
ein er for ung, han går vi ifrå
Men aille andre ska vi ta med hemmat
og leve lykkelig med sukker på

Oppå Lauvåsen veks det minner
gode minner, gælne jordbær
Heile væla er berre minner
Finn eit'strå og træ dom på
Eit er for gammalt, det ska få stå
eit er for nytt, det går vi ifrå
Men aille andre ska vi ta med hemmat
og leve lykkelig med sukker på

Eg har masse minner med Alf Prøysen. Eg har vakse opp med "Barnetimen for de minste", og huskar godt sangen til "sparegrisen" Eg har sett Romeo Clive på barne-tv. Eg huskar "Snikker Andersen" frå julaften . Og eg har sunge masse av sangane, både på skulen og elles.

Litt bildet frå feriestarten

Sommarsykkel

Klar til å ta imot gjestar

På besök (eg alltså)

Nidarosdomen i kveldslys

Avlappa ferietryne


4 kommentarer:

 1. Prøysen er fin!!! Vi bor ti minutter unna barndomshjemmet til Prøysen og kjører forbi "steinrøysa nedi bakken" når vi er avgårde for å storhandle. Barna synger sangene ofte og vi elsker teskjekjerringa:)) Høres ut som du storkoser deg med ferie og har fått mye ut av dagene- deilige ferietid:))) Kos deg masse videre og håper du får mange fine dager til med sol og sommer- selv om de mørke augustkveldene er kanskje noe av det aller koseligste:)

  SvarSlett
 2. Det er vel utgitt en bok med Prøysens samlede i år?

  Før ferien ble det skrevet mye om å ta pause fra nettbruken, det er tydelig at mange gjør. Iallfall på blogger er det betydelig lavere aktivitetsnivå enn ellers i året. Ser ut til at folk blir mer interessert nå som det straks er august.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal ikke skryte på meg pause fra nettet, det følger meg, nesten for mye. Men bloggen blir litt forsømt! Og nå er ferien endelig igang og da blir det nok enda roliger!

   Slett
 3. Hehe, den visa tenker jeg på hver gang jeg ser jordbær - det er sommer i linjene der:)

  Vi har hatt litt vått vær vi også siste dagene og både hus og blogg har fått nyte godt av det! Ikke alt for mange innlegg hos meg likevel, men jeg har hatt bedre tid til å besøke andre blogger og det er noe jeg har savnet kjenner jeg:)

  Ønsker deg en fortsatt god ferie, jeg begynner på jobb igjen på mandag og det er vel egentlig greit - men jeg hadde ikke takket nei til en uke til;)

  SvarSlett