mandag 14. juli 2014

Vekestart veke 29

Veke 29 er veka er har grudd meg til sidan ferielista var klar. Vi er få på jobb og vi har mykje å gjere. No er veka her! Og i tillegg til før nemnte punkt er det tropevarme i Trøndelag. Sist veke fekk vi melding om at hus og klimaanlegg her ikkje er dimensjonert for slik varme, altså blir det varmt inne også… På den andre sida er det varmt når ein er ferdig på jobb også! Det er berre å gå ut, sitte ute, sole seg litt, ete grillmat, drikke masse vatn. I tillegg så er det jo snart min tur til å ha ferie, då skal nokon andre vere inne, stå opp tidleg, medan eg søv lenge, et frukost lenge med te og avis. Gledar meg!

Men eg hadde nesten ferie i helga, "Norges framtid", altså tenåringane mine, har hatt sommarjobb hos besteforeldre og måla hus. (Det har vore litt rart og stille her heime, det retta seg fort då dei kom heim igjen) No ville dei hentast og mannen og eg sette oss i bilen. Bilen har jo ny girkasse, og har vist seg frå si beste side etter ein heller traurig start. Vi hadde musikk og lydbok og bestemte oss for å kjøpe mat og ete på Dovrefjell. Ei god plan, som vart litt amputert av at himmelen fekk svarte skyer på alle kantar, det buldra og slo og vi såg lynet slå ned i alle fjell rundt oss. Men vi fekk i oss maten og nytte naturen ei god stund og møtte ikkje regnet før etter fleire kilometer.

Lunsj under mørk himmel


Det varte ikkje så lenge, men var heftig mens det sto på!

Mannen hadde funne lydbok til oss i hylla. "Det suser i sivet" var opplesing på barnetv i barndommen, men ingen av oss huska så mykje før vi byrja høre. Trur eg fekk med meg fleire nyanser i den boka ni enn for 35-40 år sidan!

På retur dagen etter var regnet som sunket i jorda, og det var varmt, sol frå skyfri himmel og god stemning. Øverst i Romsdalen ligg det jettegryter, som ikkje alle av oss hadde sett før. Vi gjorde stopp der, og det var fint, sjølv om eg blir svett av unge menn som hoppar rundt på svaberg ved ein brusande foss… Det var sandstrand der og, den kvitaste, finaste sand, men flomelver er ikkje til å bade i! Eg skulle vel klart å berre ligge der ei stund også!
Føtter i sand

Nokon hadde laga eit hjarte i sanden


Men vi skulle vidare! Vi kom opp på fjellet igjen, og til eit vatn der det er fint å raste. Nokre i familien bada, ikkje eg! Alle åt god mat, vi tok bilder og kosa oss. Så enkelt det eigentleg er å gjere noko anna enn å stoppe på ein kafe, ete og kjøre vidare(iallfall når det er 25 plussgrader 1000 moh og det er sol)

Føtter i vatn (kva er det eigentleg med dette å fotografere eigen føtter? Eg er hekta)


Sol, vatn og sand (og ikkje ein fot i sikte)

Utsikt frå lunsjplassen

På turen vidare fann vi "Knutsen og Ludvigsen" i musikksamlinga, og dei gjekk på godt volum og med god sangstøtte frå både framsete og baksete. Rytmeseksjon og fri improvisasjon forekom og! Etterpå høyrte vi vidare på "Det suser i sivet", det trudde iallfall eg, men enkelte i baksetet hadde støydempande øretelefonar på og høyrte på noko heilt anna. Ok, det kan bli for mykje idyll også!

Her er ein link til "God morgen Norge" Den gikk for full musikk i bilen igår, og passa jo bra sidan vi var rett ved Dovregubbens hall!

Måtte du få ei strålande veke! Mi veke er bra, tross jobb, det er jo ein viktig del av livet, og min ferie kjem snart!

Eit par biletglimt til frå helga;
Nyskjerrig kalv!
Arbeidskar, let seg ikkje uroe av at eg tok bilder
Ein heilt grei solnedgang

Ei slik helg gir feriekjensle på få timar, engergipåfyll og gode minner!

6 kommentarer:

 1. Det høyrdest både kjekt og travelt ut.
  Vakkert dette landet :-)
  Godt bilen lystra.

  Fortsatt god sommar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er travelt med slike helger, men på søndagen vart det feriekjensle med lunsj ute på fjellet, lave skuldre og triveleg samvær med mann og barn!! Men eg orkar ikkje slik tempo kvar helg ;)

   Slett
 2. åh så fin tur dere har hatt:) så koselig det må være å sitte der å høre på lydbok med mannen. Mannen her har ingen tålmodighet til slike ting.. -og så skravler jeg nok litt for mye.. om alt og ingenting, om det jeg ser og hva jeg tenker...ustanselig, hehe... God ferie til deg:) (regner med du starter i dag)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, ferie først om en uke (Sutreputre) Men etter jobbing i morra, er det iallaflal fri på søndag :) Gler meg til ferie, veldig!! (jeg snakker også for mye når vi hører lydbok:) knis)

   Slett
 3. Kan tenke meg at det har vært rett slitsomt å være på jobb i den varmen som har vært, når det blir så varmt inne også! Men nå har du straks ferie du også - håper du får en strålende fin en:)

  SvarSlett
  Svar
  1. NO er det ferie! Det vart ei litt amputert siste veke på jobb, sidan eg fekk spysjika… Men kom meg på jobb idag, og fekk avslutta før ferien kom og tok meg :) No er det avslapping!

   Slett