mandag 22. august 2016

Vekestart veke 34

August, altså. 
I tillegg til at det er min bursdagsmånad, er det også månaden for nytt semester, bærplukking og kveldar der det er på tide med levande lys og (iallfall no) flotte solnedgangar. Ein slags festmånad spør du meg! 
Ein kveld denne veka var eg nesten tilbake på kjøkkenet heime, slik eg huskar augustkveldar då eg var lita. Ein slik kveld, rett etter skulestart, når det byrja bli mørkt ute. Det var nyplukka rips og vaniljesaus, på omnen sto ein kjele og putra med rips som skulle bli ripsgele. Lukta av varm ripssaft fylte heile kjøkkenet! Akkurat som då eg var lita. Men heldigvis utan bøker som skulle ha nytt bokbre og irriterte og oppgitte sukk over kor vanskeleg det var. Tape som klistra seg feil, og papir som krølla seg og ikkje var stort nok likevel.
Dette bildet skulle vore med lukt!Mange små glas med ripsgele!
Elles har veke innehalde jobb, som vanleg. Men det har vore mykje anna bra også!
Tur i skogen etter både blåbær og bringebær. Og snart er tytebæra moden. Lukke! Min indre hamster lever livets glade dager no, med så mykje å sanke i skogen(eg skulle berre hatt litt betre tid og ein betre rygg). Eg har gått tur med ei venninne, berre for turen sin del. 
Ryggtrening. Eg prøvar trene målbevist, og leitar etter resultat, men det går sakte. Det får ikkje akkurat fram treningsglede å sove dårleg pga vond rygg.
Kafeliv med ei anna venninne, med fokus på den gode samtalen og løysing av verdsproblem av ulik storleik. Vi kom ikkje heilt i mål, og må nok ha ein kveld eller to til.
Det har vore sol og varmt, og eg har fyllt på D-vitaminlageret i kroppen, slik at eg har litt å gå på til vinteren.

Når det byrjar bli mørkt, må ein ha fyrlys, særleg når ein er i båt (eg får fletta inn litt båt i dei fleste innlegg for tida :) )

Kalypso

Åse-Marie Nesse
Eg tenner eit fyrlys for alle som elskar
for dei som ror i ring og aldri finn same rytmen
for dei som berre lyder til signal
frå framande farty
for dei som støytte på grunn i medvind
for dei som styrer etter stive sjøkart
utan å ense måkars mjuke flog
for alle som kjenner dei sju hav
og aldri lodda djupa i sitt eige hjarta
eg tenner eit fyrlys
for all villfaren kjærleik
så vegen til det lova landet
blir synleg i natt

Ønskjer deg ei god veke!

5 kommentarer:

 1. Jeg elsker august! Og lukta av safting og syltetøy. Kvelder som blir mørkere, lufta som blir klarere og friskere. Trærne som får litt gule tupper. Jeg liker de varme dagene og de regnfulle og kjølige dagene. Fra og med august starter og til ca midten finnes det ikke dårlig vær. Alt vær er bra vær om høsten (bortsett fra hvis det blir for varmt fra oktober og utover...)

  I tillegg elsker jeg å legge på bokbind, noe min 15-årige 10.klassedatter utnytter rått - heldigvis! Det var overmåte kjipt etter hvert som de insisterte på å legge på bokbind sjøl.

  SvarSlett
  Svar
  1. Midten av november, skulle det være ;-)

   Slett
  2. Her har ingen noen sinne ville lagt på bokbre sjøl, men heldigvis er mannen en racer, så det ble mest å gjøre for han.
   JEg liker også hæøstværet, men er litt bekymra iår, med båt og greier, den må få seg en bedre plass å bo før vinteren kommer.

   Slett
 2. Variasjon, noen nye øvelser, mye kan gjøres for å bedre ryggen. Det beste er å gå tur, utenfor stien! Stor klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det beste, for kropp og hode er skogsturer, med ulent underlag og litt opp og ned. Og noen nye øvelser, det var ett godt tips! Og så skal jeg gjøre de jeg har akkurat NÅ. Klem til deg, du inspirerer!

   Slett