Her er foto av mor si handskrivne oppskrift(og mamma sine ekstranotatar) |
250 gr sukker
250 gr smør
2 egg
1 liten kopp fløte (ca 1,5 dl)
1 ts hjortesalt
1 ts vaniljesukekr
500 gr mjøl
Start med å røre smør(eg brukte margarin) og sukker kvit, og tilsett egg.
Tilsett så fløte(eg brukte matfløte), mjøl, hjortesalt og vaniljesukker.
Bland til ein laus deig.
Sitron frå kjøleskapet og fancy zestjern kjøpt i Houston |
Ein tek det ein har, det vart blanda nøtter |
Del i 9 deler, trill ut til stenger(bruk mykje mjøl, deigen er laus). Legg 3 stenger på kvar plate, trykk litt flate og steik 12-15 minutt ved 200 gr. Eg stekte alle tre bretta med stenger før neste trinn.
Ta ut(og avkjøl litt) og skjær i bitar på skrå, ca 1,5 cm breie. Legg med snittsida ned og sett inn i ovnen igjen til tørking(eg tørka ca 45 min ved 70 gr varmluft og hadde alle tre bretta inni samtidig), og hadde ei glipe på omnsdøra. Prøv om kakene er sprø, og tørk evt lenger)
Avkjøl på rist og legg i tett boks. Dersom du har kontroll på boksane, burde du ha småkaker til kaffen eller tekoppen til både deg sjølv og gjestar ei lang stund!
Om eg kosa meg med te og tebrød til kveldsmat? Kva trur du!
Noterer oppskrift, for disse så lekre ut!
SvarSlettNostalgi på sitt beste, med mormors kaker ♥
Tror jeg skal finne frem farmors oppskrifter og prøve nye oppskrifter derfra også, for opplevelsen starter allerede ved å lese den snirklete fine skriften :)
Ønsker deg en fortsatt god uke.