onsdag 24. september 2014

Husmorferie!Det er sikkert ikkje lov å skrive husmorferie, ikkje er eg husmor heller, forresten. Men eg har iallfall vore på jentetur, med gode venninner, og vi har ikkje vaska klær, laga mat eller rydda heile helga! Vi har hatt fri, shoppa, ete god mat, vore på konsert, gudsteneste, båttur, sitte i sola, sove og prata. Og vi har skratta, så tårane trilla! Rett og slett hatt fri!
Og når turen var over, var det utruleg godt å kome heim til familien og kvardagen og rutinene igjen!
 Å reise på tur er ei god unnskyldning for å kjøpe turguider, lese om staden ein skal til, studere kart. Og eg kjøper bøker til å lese på turen, flyet, om natta dersom eg ikkje får sove osv.(det siste fekk eg ikkje bruk for, heldigvis)

Vi har sett oss rundt i Gamla stan, rart å tenkje på at dette var heile byen for mange år sidan. No er det berre ein liten del, delvis turistfelle, men med sjarm i massevis! Kafear, butikkar, smale gater og smug. Storkyrkan ligg her, det er Stockholm si domkyrkje, der Victoria og Daniel gifta seg, veit du. Den var ikkje riktig like pynta no, men vi var der på gudsteneste på søndagen.
Gamla stan var sjarmerande, med trange gater og små kafear.Staselege Storkyrkan
Solnedgang

 Hotellet låg ved Hötorget, og der var det stort marked med frukt, grønsaker, litt diverse og eit hav av blomster! Hadde dette ligge rett ved heimen, hadde eg handla meg skakk!

Sett frå hotellrommet

Kantarell, i lange baner!


Mat og drikke er veldig viktig på storbyferie, tenk om ein skulle på tom…. Faren var aldri overhengande :) 
#kafeselfie på Åhlens i Stockholm


Frokostdessert
Japansk biff med yakiniku-saus

Svensk smørgås

Vi fekk med oss litt kultur også, vegg-i-vegg med hotellet låg konserthuset, og der var det Brahms-festival. Laurdagskonsert med Brahms 1.symfoni var balsam for sjela! Konserthuset var gamalt og ærverdig, og med mykje gull i detaljane.


 Båttur under nokre av Stockholms mange bruer fekk vi også med oss. Samtidig kom regnet, med lyn og torden(men elles var været strålande, sol og varmt frå morgon til kveld), så det passa godt å sitte inne og få guiding om byen, historie og utvikling.

Vi køyrde sluser også.

Eg vart veldig fasinert av Stockholm, og innser at eg må tilbake, for det er så mykje meir eg vil sjå og oppleve! Grøna lund, skjærgården, mat, miljø, kultur, Djurgården, dei ulike bydelane +++

Slitne bein, men godt fornøyde damer!

2 kommentarer:

 1. Så fin tur dere må ha hatt.. for noen opplevelser:) Denne lever du lenge på:)
  Også var jeg innom lammelåret og kom over fårikålhistorien din, hehe.. huffamei.. du får være litt mer forsiktig med gryta i år, hehe .. Ha en flott helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den fårikål-historia er grusom, det var dårlig stemning her da! Har passa meg for å repetere den! Nå er det jobb i morra, men har helgefølelse lell, heldigvis :)

   Slett