søndag 23. november 2014

Vekestart veke 48

Det går unna, sise veka i november no. Om eg er klar? Tja… Eg skal pakke ting til adventskalender, eg må berre kjøpe dei først. Eg skal lage lister til julegåver, som eg skal kjøpe veka etterpå. Eg skal finne kvistar og mose og granbar i skogen, eg må berre gå tur og plukke, så skal det bli adventspynting. For no gler eg meg til advent! Til lys og stjerner i vindauga, til kalenderlys, til pepparkakelukt og til å åpne min eigen kalender! Eg har nemleg fått tekalender :)
Takk til Jorun!

Ein #minnekopp

Og teen skal eg drikke frå koppen eg har fått til minne om Hanne Kari, som døydde i fjor.

Helga har vore full av venskap, fest, latter og alvor, mat og drikke. Bytur, shopping, kafetur. Prat tidleg og seint. Slik går det når damer er samla! Igår kveld hadde vi treretters middag, ro og tid til å nyte den, til å ta pauser, og til å ete oss gode og mette! 


Eg fann eit dikt av Rolf Jacobsen om vennskap. Då eg las det første gongen syns eg det nesten var litt melankolsk og dystert, kjenner vi kvarandre?! Slik på ordentleg? Men så las eg ein kommentar som sa noko å grunde på: "det viktigste ikke er å virkelig kjenne noen (kan en det?), men å ha hatt noen å ikke kjenne." 

Kjente jeg deg?

Kjente jeg deg
egentlig. Noe
du aldri fikk sagt eller
vi lot ligge. Halv-
tenkte tanker. En skygge
som strøk over ansiktet.
Noe i øynene. Nei
jeg vil ikke tro det.
Men det kommer igjen. Natten
har ingen lyd,
bare rare tanker. Ord
som stiger opp av søvnen:

Kjente jeg deg?
Rolf Jacobsen

Med ønskje om ei god veke til deg!

2 kommentarer:

  1. Den kalenderen har jeg hatt tanker om å kjøpt til bestevenninnen min som en adventsgave:) Synd de ikke har den i kaffetype, hehe.. da hadde jeg ønsket meg den. Helga høres ut som en helg full av påfyll!! Her har vi tappet litt krefter denne helga med fest på lokalet for 18 åringen og tilstelning, opprydding osv. Vi har vært en liten tur på julemarked og ellers har liksom helga forsvunnet. Neste helg skal bli en påfyll-helg for meg også med å pynte, tenne stjerner og kose meg med advent. Ha en flott uke!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, og det samme til deg. Det ble en glimrende helg, og plutselg er det mandag igjen! Litt trøtt, men alt vel :)

      Slett