lørdag 29. november 2014

Novemberslutt/adventsstart

Eg har tenkt at eg skulle oppsummere november litt. Eg har tenkt, og det har ikkje kome lenger. Men eg skal prøve no.
Det har kosta meg svært lite å ikkje starte desemberkavet i november iår, eg har ikkje sakna julemat eller julekaker. Eg har bevist utsett det meste av julegåvekjøp(/stress), men eg har flittig notert lister dei siste vekene. Litt av grunnen til at eg har vore så avslappa er kanskje alt det andre som har skjedd?
Eg har hatt masse fine opplevingar i november, med festar og besøk. Det har vore god haustmat og ting å sjå fram mot kvar helg. Eg har hatt mange fine turar i marka. Været har vore bra, eg har fått masse dagslys i helgene. Men dei siste dagene har eg kjent på gleda over at det snart er advent!
Og eg trur også at det å bestemme seg for ikkje å starte på pynting og julematen, gjer noko med meg mentalt. Eg har "fri" frå det! Dette er tredje året eg bevist og aktivt har unngått "jul i november", det verkar sikkert også inn?


Idag har eg tatt fram adventspynten, eg hadde berre lagt så tett plan at eg ikkje rakk pynting før seint på dag. Eg fekk med meg mannen på skogstur nesten før dagslyset kom! Vi plukka einer, granbar og mose, slik at eg kan dekorere litt, om ånden skulle kome over meg. Så måtte det handlast inn mat. Når eg trur vi har fullt kjøleskap, viser det seg at nokon har bakt kake, laga seg ein raus omelett til lettvint middag, eller rett og slett berre ete kveldsmat. Eg treng litt tid på å venne meg til desse storetarane som tenåringssonene oftast er! Så eg måtte to turar ut for å handle…. No skal det halde til måndag! (håpar eg….) Eg har hatt ei plan om å lage leverpostei, og  idag vart det, midt i kaoset:) Skal prøvesmake den på brødskiva mi til kveldsmat!


Men innimellom og til slutt kom iallfall stjerna opp og vi fekk pynta hjortehorna til mannen. Det har eg og junior#2 hatt planer om lenge, og vi rakk det nesten medan jegeren var ute. Fint vart det uansett! Meir pynt skal det bli framover, det er kalenderlys og adventskalender(der må eg vel gjere ein innsats i morgen…) Eg skal finne fram fiolette dukar, men adventslysa er ferdige til bruk til frukosten i morgon, første søndag i advent.

Eg hadde tenkt å ha ein slags kalender på bloggen, men vi får sjå om det blir. Det får vere måte på å skaffe seg arbeid…. Kanskje blir det noko enkete dagar? Eg gler meg iallfall på desember, kakebakst, lys og pynt, gåvepakking og juelbrev. Eg kjente julestemninga kom snikande i går, då eg såg på #nrksalme og det var advents- og julesongar frå tv-skjermen!

3 kommentarer:

  1. Hvordan er det med gutta hos deg? har de kalender i år de? Jeg ser at her er de veldig tradisjonsbundet og må ha kalender selv om de nå er 16,17 og 18 år. 19 åringen har ikke fått da, siden han ikke bor her lenger:) Kos deg masse med adventstiden fremover. Hos meg blir det kalender i år:)

    SvarSlett
    Svar
    1. En slags enighet mellom mor og sønner gjorde at det ble adventskalender iår også. Eldstemann skal i militære nreste år, så det er siste gang for han. Skal skrive litt om kalendere på bloggen o løpet av dagen

      Slett