onsdag 5. november 2014

Å nyte november

Både i fjor og året før, skreiv eg om å leve i november på bloggen. Litt fordi eg ikkje ville ta advent og jula på forskot, og litt fordi eg ville finne ein eigen verdi i november, ein månad som er litt "ingenting". Det er mørkt, det er slutt på haustfargene og det er ikkje julefarger enno. Det er ingen høgtider, ingen fridagar, det er ikkje tida for ferie. Men når eg har leita, har eg funne mykje fint, berre sjå her og her. Fleire novemberinnlegg finn du under emneknappen november til høgre.

I kveld har eg vore ei slags filletante i 12årsdag, på ein heilt vanleg onsdag. Det var utruleg kjekt, og ein syssel eg gjerne gjer fleire gonger i november! Og her skal du få flerie novemberplaner frå meg:

 • Gå i selskap kver helg! Det er kanskje ikkje slik alle år, men i år skal eg det! Eg har allereie treft vener frå riktig gamle dager, eg skal ha ei feiring i heimen når helga kjem. eg er bedt i smalahovelag, eg får ikkje med meg Thanks-giving, men skal ha venninnehelg, og det er fest på jobb! Altså ingen julebord, berre trivelege haustfestar, og gode sjanser for å lufte kjolar og høge hælar!
 • Eg skal lese bøker! Eg skal prøve å blogge om dei etterkvart også. Å sitte i sofaen, ha fyr i omnen og lese på kalde kveldar er supert! Eller berre lage ein kopp te og sjå inn i flammane, utan å lese.
 • Bake brød! Det går i rykk og napp, men det skal eg prioritere i november. Og eg skal lage karmellpudding, ja til dessert i november!
 • Eg vil gå endå fleire turar i marka, før det blir vinter. Det er noko med å sjå hausten slutte og vinteren kome.  Det er fint å springe over myrene no, med litt is og litt gjørme... Det gjer godt med skogens ro for kropp og sinn. Det er fredeleg i marka ein tidleg morgon eller tideg ettermiddag. Eg ser ned på byen og kan nyte freden. 
 • Eg vil gå til jobb, gå medan lyset kjem og vakne samtidig. Kome inn på jobb, lage varm te og vere klar for dagens dont.
 • Eg skal ha ein sydag. Kanskje blir det julegåver, kanskje blir det til ei julemesse, men iallfall blir det kreativt! Og stofflageret kan godt gjerast noko med...
 • Eg skal lage fårikål ein gong til! Eg skal lage gryter som treng lang tid og sprer god lukt rundt i huset.
 • Eg vil sjå på blåtimen, sjå at dagen blir til kveld. 
  Eg trur at slike utsikter gir ro i sjela og lavt blodtrykk
 • Eg vil gå på kino! Det gjer eg altfor sjeldan, og det er alltid kjekt.
 • Vi skal feire farsdag, med ein roleg frukost, tradisjonella gåver og ein midag som tek timar å lage.
 • Og kanskje skal eg når det nærmar seg, skrive lister over julegåver, julekaker og andre jule-huske-ting. Kanksje… 
 • Eg skal iallfall ikkje vaske ned huset, pusse sølv eller jakte på hybelkaninar! Dei skal leve trygt til jakttida startar ca 20.desember. Eg skal heller brenne masse lys, både inne og ute! 
 • Eg skal ikkje ete peparkaker eller julemarsipan eller drikke julebrus! Eg skal heller ete haustmat, lage grove rundstykker og ha på eplemosen eg kokte ein novemberkveld.

Slik planlegg eg november!
Kva planlegg du i november? Er du av dei som allereie har starta å bake, kjøpt inn julebrusen og er klar for jul? Eller er du som meg?

5 kommentarer:

 1. Godt skrevet! Og vi er glade for slike filletanter vi kan invitere!
  Jeg fikk mange gode tips her, supert!
  Min november består bl.a. av to fridager, den ene er i dag! :-))

  SvarSlett
 2. Herlege november tips!
  Og når julenisse på ca.3m stod utanfor Europris i dag 6.nov, fysj..

  Novemberklem

  SvarSlett
 3. Høres veldig koselig ut. Kunne vært meg hvis jeg ikke jobbet i butikk.... :-) Der kommer jula tidlig, som du vet, og derfor er jeg rimelig lei alt som har med jul å gjøre lenge før høytiden starter. Derfor begynner jeg tidlig, for at jeg skal ha glede av den en stund i alle fall. Men til NESTE jul jobber jeg ikke i butikk lenger, og da skal jeg gjøre som deg :-) Ha en nydelig november.

  SvarSlett