tirsdag 21. november 2017

Er det advent snart?!

Eg har vore på Plantasjen idag. Det slår meg ar det snart er jul! Og at eg gler meg.

På Plantasjen har dei juletre (muleg dei berre har kunstige enno?) Juleblomster, julepynt, julelys+++ Og det er adventspynt, amaryllis og sviblar (og dersom du ikkje fortel det vidare, så kan eg fortelje at eg har kjøpt sviblar og mose og ekstra lys til juletreet) Eg har kjøpt snop til adventskalenderen på jobb. Eg måtte nesten ta meg saman, for å ikkje gå heilt i julefella!

Så no må eg ta litt grep, for det er tross alt over ei veke igjen til 1.søndag i advent, og såpass bør eg greie å vente. Eg skriv difor lister. Det ligg ei liste på jobb, ei på kjøkkenbordet, ei i veska, ei ved     pc´n... Kva som står der? Litt ymse, men no kan eg jo prøve meg på ei liste her og!


 • julemusikk! Eg skal kose meg med julemusikk i heile desember. NRK klassisk, Spotyfy og jule-cdane mine. Jada! (noko seier meg at andre i heimen kan få overdose)
 • julebakst, eg MÅ ha berlinerkransar, krumkaker og bruke pinner. Av erfaring blir det alltid meir. Rundstykker, knekkebrød og julebrød. Nam!
 • juleblomster, eg er som sagt igang med sviblar. Det er berre så vidt lov, kjenner eg. Kanskje eg skal ha ein ny azalea? Den forrige blomstrar no, tredje sesong. Amaryllis, krans på døra, nokre greiner med lys og pynt i trappa. Uendeleg mange muligheiter!
 • adventskalender. Eg har ein tekalender, den skal eg kose meg med kvar dag etter middag, gjerne saman med kalenderen på tv. Men ein liten felleskalender med mannen, det er kjekt (og av ting som ikkje kan snakkast høgt om, kjøpte eg ein på salg i mars eller noko slikt, den er passe for oss to i heimen) Ungane er jo altfor store til kalender, NOT! Men dei får ikkje før dei kjem heim på juleferie, då blir det mindre å pakke inn også.
 • julekrybba kjem fram 1.desember, og så prøvar eg å huske å sette inn ein figur kvar dag fram til julaften. Trur kanskje eg har nokre nye englar som skal inn i englekoret i år. Eg har iallfall ein ny juleflamingo, den skal på juletreet i selskap med julealligatoren.
 • LYS! Det er så mørkt ute, og kaldt, det er meir enn -10 grader i kveld. Så eg har starta så smått med litt ekstra lys, både levande, på batteri og elektrisk. Eg gler meg til eg kan tenne adventslys kvar dag, eg gler meg til å henge opp stjerne, og sette fram lysstake og anna lys!
 • lammerull og sylteflesk. Eg har kjøpt slagside av lam, og treng berre ein kveld (og motivasjon) til å krydre og sy. Heilt tett innpå jula skal eg lage tomatsild, og kanskje rømmesild?
 • pepparkaker med blåmuggost og store skåler med klementin, det er advent altså! 
 • Ta fram julepynten lille julaften, og pynte huset. Finne igjen kjent og kjær julepynt, henge den på riktig stad. Og gleda ved å rydde den vekk igjen i januar.
 • julegåver er vel også ein del av advent. Ligg godt an, på ein måte, dårleg på andre. Nokre spør kva eg ønskjer meg, det er alltid vanskeleg! Eg har jo eigentleg alt, og samtidig blir eg så glad for gåver! Men når det kjem til julegåver, då er eg avhengig av lister! Og utkryssing etterkvart. 
Dette er jo gleder! Så kjem vasking og rydding, det er kjedeleg, men etterkvart innser eg at det høyrer med (og vaskegeneralen=mannen tillet ikkje slurv) 
No må eg berre halde ut november, men så bryt det laust! Hurra! 


Om eg er ein slag juleelskar? tja. 


6 kommentarer:

 1. Hehe, fine lister - jeg slår følge med deg på flere av dem. Jeg har fått hjem igjen den mest julete av mine julete døtre, og det bærer tilværelsen preg av. Mest i form at vi i år er tre i huset som høylydt gleder oss til advent og jul. Og jeg må innrømme: jeg har tjuvstarta på julemusikken... ;-)

  SvarSlett
 2. På kontoret er det julemusikk, kollega knakk sammen i går..... jeg har kjøpt kalendere til jentene!

  SvarSlett
 3. Åååå, fine lister. Her ligger det an til å bli siste adventstid med begge "barna" hjemme, det i seg selv gjør at jeg gleder meg litt ekstra til adventstid og juleforberedelser.
  Og Linus i Svingen ( og jeg som snufser på kjøkkenet )

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt rart at ungene ikke er hjemme hele advent, nen fin mulighet til Nye tradisjoner! Kos deg med familieadvent!

   Slett