mandag 13. januar 2014

Leselogg, flere tips

Eg kom naturlegvis på fleire bøker etter sist innlegg, det er rart med det når ein byrjar tenkje etter. Og igår traff eg andre leseglade damer, og det vart ei lita utvekling av lesetips. Artig!

I kategorien "litt lestlest og morsomt" kjem bøkene om Tirsdagsdamene, to bøker om damene i ein sort syklubb, turar de drar på og samspelet, evt gnisningane mellom dei. Fine!

Eg las tidlegare i haust ei bok som heiter "Still Alice". Eg las den på Kindle, og der les eg engelske bøker, men den finns på norsk også, den heiter "Alltid Alice". Det er ei bok om demens, og det er Alice som fører ordet. Den beskriv kjensla av å miste grepet på ein nesten klaustrofobisk måte! Vi føl dei etterkvart forvirra tankerekkene, fortvilinga over å ikkje finne fram, ikkje kjenne seg igjen og ikkje kjenne igjen folk rundt seg. Anbefalast!

Dessutan har eg laga meg ei skal-leseliste! (den baserar seg på bøker nokon anbefalar, ting eg les om bøker, bokprogram på radio og tv etc) Det står foreløpig

 • Glassrommet av Simon Mawer
 • Over det kinesiske hav av Gaute Heivoll (har lese ei bok av han før, Før jeg brenner ned, spennande, skummel, trist. Den traff meg!)
 • Bryllup og begravelser av Jens M. Johansson
 • Indias datter av Shilpi Somaya Gowda 
Og eg håpar å få mange fleire bøker inn på skal-lese-lista, kom med tips!!! Trur eg må bli flink å bruke biblioteket framover.


(og medan eg skriv her, putrar suppekjøttet og blir til kjøtsuppe. Slikt utløyser mengder av husmorpoeng!! Suppe er super mat ein dag ein har tid å koke, det er minus 10 ute og vind rundt hushjørna. No skal eg kutte grønsaker og sile kraft.)

3 kommentarer:

 1. Er litt stolt over at jeg kan linkes til to av disse bøkene, jeg som "aldri" leser bøker. Jeg vil gjerne ha tips om bøker som ikke er så veldig dramatiske, og ikke så fæle. Jeg foretrekker nok den litt mer lette sjangeren, uten at vi havner i grøfta legeromaner eller kristne lettvektere, jfr samtalen i går. :-) Hyggelig med besøk, forresten!

  SvarSlett
 2. Lesetips er alltid fint (men jeg får aldri somlet meg til å lese...!) Jeg sovner hver gang jeg begynner å lese en bok; nattevåking og hektiske dager krever sitt. Lettlest krim er stort sett det jeg klarer om dagen. Jeg får samle dine tips og hente dem frem senere! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis er mange bøker like bra om noen år, når du forhåpentligvis ikke er like trøtt :)

   Slett