søndag 26. februar 2017

Vekestart veke 9

Søndag kveld. Lang helg bak meg, med fri på fredagen. Ein lynvisitt av eldste junior, besøket vart endå kortare enn tenkt, pga nedsnødd flyplass, men veldig kjekt likevel. Eg har gått på ski, med ei gigavassblemme som resultat(itillegg til mykje frisk luft) God tid til å bake, eg har både bakt brød, rundstykker og bollar på surdeig. Idag har vi feira fastelavn med bollar med krem, syltetøy og sjokolade, mykje av alt!
Godkjent!

Eg har brukt dette diktet før, og i dag kjører eg reprise, litt som ei påminning til meg sjølv. Det er lett å tru, ønske og /eller håpe at livet skal gå på skinner, vere lett eller alltid snu til det beste. Det er ikkje slik! Det er mykje som kan skje, ulukker, sjukdom, nokon rundt oss blir sjuke, ting blir ikkje som vi hadde tenkt på jobb, konflikter...
Mitt liv er som dei fleste, av og til med opp- og nedturar, bratte bakkar og krappe svingar, andre gonger går det i lett nedoverbakke og med god fart. Akkurat no kjenner eg fleire som ikkje får gevist på lykkehjulet idag, som har gjensnødde fjellovergangar - som kanskje ikkje veit om den vil opne igjen i det heile(for å bli i metaforen) Då treng eg ei påminning også. Eg har mitt, men det er jammen gode ting også.

Hvor hadde vi det fra?

av Kolbein Falkeid 
Men hvem sa at dagene våre
skulle være gratis?
At de skulle snurre rundt
på lykkehjulet i hjertet vårt
og hver kveld
stoppe på gevinst?
Hvem sa det?
Hvor hadde vi dét fra?
Hvem sa at livet vårt
skulle være lett å bygge ferdig?
At mursteinene var firkantede ballonger
som føk på plass av seg selv?
Hvem sa det?
Hvor hadde vi dét fra?
Der var piller for alt: nerver,
vedvarende hoste og anemi.
Men hvem sa at snarveiene
støtt var kjørbare? At fjellovergangene
aldri snødde til? Og at nettopp vi
skulle slippe å stå fast i tunnelen?
Ja, hvem sa det?
Hvor i all verden hadde vi dét fra?
Frå dagens tur

Og vips er det ny veke. Eg skal ein tur til Romsdalen, det er elgfest og eg rekk vel litt jobb dei første dagane. Minstejunior(jaja, liten og liten...) skal ha ei viktig prøve i morgon, og mor er minst like spent som han. Det blir vel bra, uansett. 
Ønskjer deg ei strålande veke!

2 kommentarer:

 1. Hvordan smakte bollene????

  Jeg er litt misunnelig på disse deilige brødene du lager, takknemlig for at snap ikke kan levere duft!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikkje mykje som slår lukta av nybakt brød! Bollane vart bra, dei kunne nok fått lengre heveitd, men det er ein bit prøv-og-feil-og-lær i dette surdeigsprosjektet, så neste gong veit eg det! Dei hadde dessutan så lite sukker, at dei funka fint som rundstykker til måndags-lunsjen.

   Slett