søndag 22. desember 2013

Vekestart veke 52

Eg ser at veldig mange andre slår til med ferdigpynta hus og alt på stell, både på blogg, facebook og instagram. Det er ikkje slik her!

Eit heilt vanleg spisebord i førjulstida...

Det var mykje som stoppa opp på torsdag då Hanne Kari døydde, Det blir stille når nokon går ut av tida. Det skal bli jul, men eg treng litt tid til andre ting også, som å tenkje, minnast, prate med andre og berre sitte litt i ro. Høyre julemusikk, tenne lys, lese aviser. Det meste er innan rekkevidde for å bli ferdig i tide, og resten får berre vere…

Fjerde søndag i advent

Idag har vi hatt besøk av lillesøster(jada, småsøstre er småsøtre, uansett om dei nærmar 40!) og familien, vi har ete middag, bytta gåver og smakt på julekakene. Årets første juleselskap gjorde godt for sjel og kropp.

Eg er, med litt hjelp frå andre, oppe i 6 slag! Og etterpå var fatet tomt!


På fredag var eg med på båreandakt. Der sang vi Aftonbön av Karin Boye, og eg tenkte at den ville eg dele med dykk no. Julesangar og vintervers får kome seinare.

Aftonbön

Ingen stund är såsom denna,
kvällens sista, tysta timma.
Inga sorger längre bränna,
inga stämmor mera stimma.

Tag då nu i dina händer
denna dagen som förflutit.
Visst jag vet: i gott du vänder
vad jag hållit eller brutit.

Ont jag tänker, ont jag handlar,
men du läker allt och renar.
Mina dagar du förvandlar
så från grus till ädla stenar.

Du får lyfta, du får bära,
jag kan bara allting lämna.
Tag mig, led mig, var mig nära!
Ske mig vad du sen må ämna!
Karin Boye


God veke, god jul og vær tilstades i livet!4 kommentarer:

 1. Jeg tenker at "godt nok" er vel så bra - senkede krav gir senkede skuldre!
  Jeg kjenner ikke til den sangen men takk for at du delte, den var utrolig vakker.

  Ønsker deg og dine alt godt for jula,
  varm og god klem:)

  SvarSlett
 2. Jeg tenker også at godt nok hoder i masseivs Jeg har blitt mer avslappet til egne krav med årene, og det føles godt. Det var noen flotte vers du delte med oss. SÅnn helt i starten av den 24. desember så vil jeg ønske deg og dine en riktig gog jul.
  Varm klem

  SvarSlett
 3. Kjære deg, ville innom med en romjulsklem og si at jeg håper julen deres har vært fin så langt...men så leser jeg hva som skjedde like før jul og forstår at julen må ha vært spesiell, sår og rar...kanskje. Jeg gir en ekstra klem. dette var leit å lese, det gjør alltid vondt når noen reiser...
  Håper dagene frem mot et nytt år ikke blir så aller verst...likevel. klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord og romjulsklem! Jula har vore spesiell, med tankane delt mellom sorg og glede. Å miste ei god venninne, som var så nært i alder og så nær i livet, er noko eg ikkje har opplevd før. Eg har fått vere med etterpå ogås, det har vore godt, og så blir det etterkvart gravferd.

   Slett