fredag 27. desember 2013

Julefred, julejobb, julemat, julesorg, juleglede

Jula er iår litt blå, med sakn i hjartet, midt i julestemning, jobbbing, selskap, sakte kveldar og god mat. Vennskap som har vore der lenge, nye som veks sterkare.

Julekvelden var rolegare enn på mange år, med soner som heilt klart har vorte større! Ingen kasta opp av spenning over ventetida til vi fekk opna gåver. Derimot var det samstemmig jubel over endeleg å få Dronning Maud-fromasj og vi vaska opp saman før vi pakka ut gåvene. Og når mor sovna på sofaen etter gåveutdelinga, ordna nokon andre opp med kaker på fat og bestemte kva spel vi skulle spele(for ein skal spele på julaften)
Første juledag starta seinare enn nokon gong før, og var delt mellom testing av helikopter(takk til tante og onkel som meiner at det skal vere noko å leike med første juledag sjølv om ein har vorte "stor") og bruk av loop-boks(jada, eg har gitt den bort, eg skreiv på kortet, men det er stort sett det eg veit om den…)
Spisebordet litt før julefreden senka seg...

Spisebordet då klokkene ringte jula inn
Eg høyrer seriøs og munter juelmusikk i skjønn forening. Desember er julemusikk for meg. Men alt til si tid. Julemusikk med overraskande vri har vore godt denne jula, min favoritt er denne:
Og det finns ein sommarvariant også!!!

Og all julepynten kom fram i løpet av lillejulaften…ny og gamal, tradisjon og raritetar i skjønn forening! Mannen hadde foreslått at ungane kunne pynte juletreet medan eg var på jobb lillejulaften, men han forsto fort at han tok feil!!! Tradisjonar tullar ein ikkje med! Juletreet pyntar ein under mors strenge kontroll.
Englekoret!

A new fairy in the tree 

Litt av den litt rarare pynten :)

 Og heilt til slutt: juleselfie!!!

Og i hjartet er det sorg og gode minner, som gjer at eg plutseleg dett litt ut. 

4 kommentarer:

 1. savn, sorg og glede blir forstårret i slike høytider. Heldigvis så finnes minnene, - og de kan gi farge til dager i svart hvitt. Klem for en god fortsettelse på romjulen, forhåpentlig med litt mer fri enn julen har gitt til nå .

  SvarSlett
 2. Nydelig og gjenkjennelig om jul, i alle kulører. Klem!

  SvarSlett
 3. Alle følelser blir forsterket i høytider og de hører med alle sammen tenker jeg - det er livet det.
  Her ble tradisjonen om pynting av juletreet brutt i år. Eller - nesten brutt. Mor tok passasjersetet mens barn og "svigersønn" sto for pyntingen. Det var egentlig litt godt, jeg har utviklet et ganske strengt regime opp gjennom årene når det gjelder juletreet;) Ellers har det vært jul med alt det medfører her også, har vært godt å ha fri men det skal bli godt å komme tilbake til hverdagen også - for de av oss som helst vil at alt skal være som det alltid er...

  Ønsker deg gode dager frem mot det nye året,
  klem:)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for mange fine, trøstende ord! Nå er jeg ferdig å jobbe, skuldrene senker seg og jeg lever i freden, gleden, sorgen, livet, julematen,julebesøkene og stilletida.

  SvarSlett