tirsdag 5. november 2013

Prosjekt "leve i november" år 2

Kva skal vi med november, eigentleg?! Mørkare og mørkare dag for dag, ikkje er det snø, og det er glatt pga lauvfallet. (OK, det er ganske mildt ute, så det er ikkje på det verste iår)
Morgonstemning på Adamsstua

Eg skal iår som ifjor ha eit prosjekt "leve i november", eg skal øve meg på å ikkje ta advent og jul på forskot. Kva eg skal gjere?

 • eg skal gå i selskap! Eg har allereie vore i dobbel 50årsdag, og vi har feira 17åringen på etterskot. Eg skal i 111årsdag og siste dag i november skal eg på julebord(det må vere lov heilt i sluttenav november) Eg syns det er så flott med selskap og feiring! Å feire kjente og kjære, ha ein grunn til å ta fram finkjolen og eit av para med festfine sko.
 • eg skal førebu adventskalenderen. Slik det ser ut no, skal eg vere borte dei første vekene i desember, og då har eg lyst å lage ein hyggeleg kalender til dei som er igjen heime. Kva skal ein forresten finne på til tenåringssoner og mann?
 • eg skal gå tur! Når eg lever hybellivet, går eg til jobb. Det tek ikkje mange minutta, men det er godt! Og utan tilgang på bil, er det lettare å tur, sjølv om kollektivtilbodet i Oslo er mange gonger betre enn i Trondheim!
 • eg skal skrive lister, julegåvelister, lyst- å-lese-må-huske-den-boka-lister, kva-har-eg-lyst-å-blogge-om-lister, ønskjeliste, lister med kva vi skal bake til jul.
 • eg skal gå på kafe! Åleine og saman med andre! Åleine for å sjå på livet rundt meg, lytte til andre sine samtalar, lese bøker, pløye gjennom aviser. Saman med andre for å ha ei anna ramme rundt det å treffast. Eg byrja allereie på laurdag, med kafedate med mannen!
 • eg skal lese! Masse! Lett litteratur, tyngre litteratur, noko å lære av og noko å le av. Eg les "Manhatten" av Torgrim Eggen akkurat no, den handlar om nettopp Manhattan, eg har vore der ein gong, eg får lyst å reise tilbake, no og med ein gong! Boka har historier, anekdoter og dagbok. Idag har eg vore på Norges største bokhandlel(trur eg) og eg har kjøpt Olav H Hauge "Dikt i samling", eg gler meg. Eg kjøpte også "Natten og lyset", andre del av ein biografi om Hildegard von Bingen(no er eg inne på "læredelen" av lesinga i haust), ei nonne som levde på 1100talet. Eg las første delen i haustferien, og vart litt fanga.
 • eg skal sove middag når eg treng det, legge meg i rimeleg tid og stelle litt fint med meg sjølv. Eg trur kroppen treng kvile når det er mørkare ute, eg trur eg vil ha igjen for å stelle fint med meg sjølv. Eg skal seie nei når ting ikkje passar, og heller ta initiativ når eg har overskot.
 • eg skal prøve fleire nye oppskrifter! I helga laga eg briocher, fint fransk frukostbrød med rikeleg smør og egg! Dei vart kjempegode, og verdt arbeidet med å lage dei.
  Briocher!
 • eg skal sjå meir fjernsyn! Ikkje ukritisk, men lese programmet og sjå noko eg har lyst til. Av og til blir det skikkeleg sippefilm, andre gonger "Bokprogrammet" eller dokumentarar. Eg skal prøve å kome meg på kino eller teater, ikkje berre misunne andre som fortel at dei har sett ein fabelaktig film eller godt teaterstykke. Ein ting eg enklare kan gjere når eg lever hybellivet.
 • Og når eg ikkje orkar noko anna, skal eg sjå i veggen!
Det eg ikkje skal gjere, er å høyre julemusikk, drikke julebrus eller starte på julemarsipanen før desember! Eg skal ikkje kjøpe julepynt i november, og når eg startar å pynte, så skal eg pynte til advent, ikkje til jul! I fjor erfarte eg at med å vere litt bevist, var eg meir tilstades i november og eg gledde meg endå meir over alt i desember. Kanskje eg neste år skal sette oppstart for julematen endå seinare? Advent er eigentleg fastetid, og det kunne vore interessant å prøve ut det. Men eg treng tid for å finne ei fastetid som passar for meg, så det kan ikkje bli før neste år.

2 kommentarer:

 1. Jeg er av de som gjerne starter litt tidlig, kjenner på stemningen - hører musikk og planlegger. Nå får jeg litt drahjelp for ikke å starte alt for tidlig, for vi har et bursdagsbarn i slutten av november og all fokus ligger der i tiden før:)
  Men det var mange gode punkt du hadde satt opp til deg selv, jeg er et utpreget listemenneske og kjenner at jeg liker listen din:)

  SvarSlett
 2. Eg likar jula, sterkt og mykje, men eg vil ikkje starte den for tidleg. (men gjekk på ein smell idag og kjøpte kakemenn...)

  SvarSlett