torsdag 11. oktober 2012

Sunn salat til kjapp middag

Der er haustferie for husets yngste(men ikkje spesielt små) beboarar. Mor og far derimot er på jobb. Det betyr at "søte, små" søv lenge og sikkert lever usunt i smug, medan vi andre tener til livets brød og bankens krav.
Altså må mor prøve å diske opp med sunn middag, iallfall av og til. Men med kjøpte fiskekaker, som i følge alle mogelege undersøkelsar inneheld mest anna enn fisk, og makaroni, som bor i den utskjelte gruppa "pasta" måtte det endå meir drastiske middel til!
Eg hadde i tillegg oppi ein rest kokte poteter. Har du smak godt stekte potetskiver med grillkrydder :) nam! (stekt potet var det næraste eg kom pommes frittes i barndommen)

Men kva skal ein bruke for å gjere dette meir fargerikt og sunt?!
Gulrot, appelsin og rosiner!! Det er godt, det:)

Eg brukte råkostjernet på gulrøttene, appelsinen vart reinska og delt i bitar og alt vart blanda saman med rosiner.
Trommevirvel: Deilig råkost, med saftige appelsinbitar, sprø gulrot og søt rosin!
(så får det vere at dei "søte små" tenåringane ikkje åt så mykje)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar