onsdag 13. september 2017

Onsdag

Vekene går fort. Ein bloggar skreiv for litt sidan om at bloggen ikkje er alt, og at den slett ikkje fortel sanninga. Det kjenner eg litt på no, det skjer masse rundt meg som tek tid, men som ikkje høyrer til på bloggen. Fordi det ikkje er berre mitt, eller fordi det er uinteressant for deg, men viktig for meg.

Idag ryddar vi. Eg likar ikkje å rydde, same kor triveleg det blir etterpå, så kjenner eg min indre femåring blir trassig og får lyst til å sabotere ryddinga! Men litt fekk eg gjort. Eg har kasta masse rot, av typen bruksanvisningar til ting som har vorte kasta for lenge sidan. Teikningar i stablar frå barnehagen, utan namn og årstal (og forklaring...) Matoppskrifter klipt ut herifrå og derifrå, som eg aldri har prøvd, og som eg ikkje huskar at eg har. Gamle ukeblad. +++ Og enno har eg berre tatt halve hylla...

Før idag gjekk eg tur. Som eg ofte gjer. I haustluft, haustfarger og haustlukt. Eg kan ikkje beskrive lukta, men det luktar haust!


Det er masse tyttebær i skogen! Masse!!Vekestartprosjektet mitt på bloggen lir under at bloggen ikkje står først på lista for tida, men du skal få eit dikt likevel!

SEPTEMBER
September-dager så klare som fugleøyne, myrerhvor tranebæra dugger matt om kvelden
når 
stjernene slår sine sølvspik i stillheten.
Alt er fred og fredløshet;

det ligger en marsjordre forseglet

under treets krøklete røtter

djupt i bergrevner og raumold.

Og løfter du blikket

fra stien gjennom blåbærlyng over høgda,

da renner øyenhulene dine fulle

av blå-blått ved himmelrendene: En vill lengsel

stryker stille gjennom din indre ødemark
lik skyggen av langsomme vingeslag.

Ha ein fin kveld!

6 kommentarer:

 1. Ja, jeg lurer litt på når jeg eventuelt får ånden over meg igjen... Det nærmer seg fire måneder siden forrige innlegg, men i det siste har jeg lekt med tanken på å skrive litt igjen, så vi får se :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kommer tilbake når det passer deg. Tenker på det, det er jo noe vi gjør frivillig? Men kjenner meg igjen, det ligger litt i bakhodet.

   Slett
 2. Jeg elsker å rydde, eller egentlig ikke selve ryddingen men følelsen etterpå. Jeg synes du er flink til å avreagere i naturen, jeg lar meg stadig imponere!

  God dag og uke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Blur inspirert når jeg hører din rydde entusiasme, nen...å gå der ut i praksis! Men jeg er veldig god på oppvask og klesvask!
   Tur derimot., det går nesten av seg sjøl!

   Slett
 3. Jeg rydder også for tiden. Målet er at det skal bli enklere å holde i orden og rent.
  Jeg er mye i hagen, men å gå tur står absolutt nederst på min liste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ett godt mål, at det skal bli enkelere å holde det i orden. Rot avler rot!

   Slett