torsdag 4. juni 2015

Leselogg april-mai

Eg har jo ei plan om å skrive ned det eg les, og gje litt lesetips. Eg gløymer det stadig vekk. Men no skal eg prøve å skrive ned dei bøkene eg har lese i vår(iallfall dei eg huskar):
Blindgang, Jørn Lier Horst
Den nyaste om William Wisting. God, norsk krim. Av og til er krim det einaste rette, særleg når det rengar ute og ryggen kranglar inne.
Mi briljante venninne
Spennande roman om oppvekst i Napoli. Eit ukjent univers for meg. Jenter med evner, som gjerne vil opp og fram, familietradisjonar, patriarkatet, pengar, sosial status som "bestemmer" at jenter skal gifte seg og vere heime. ANBEFALAST med store bokstavar. Ei bok å ta med på ferie! Og det kjem to bøker til… gler meg.
Tusenfryd, Paradisoffer og Papirgutten av Kristina Ohlsson
Svensk krim. Lukka i livet kan vere å oppdage ein ny forfattar, som har mange bøker ein ikkje har lese!!! Det passa ekstra godt å oppdage ein ny forfattar då eg var sjuk rett etter påske, og det er frykteleg lettvint (og litt dyrt) å berre kunne kjøpe rett inn på Kindle. (trur det finns fleire bøker i same serien, eg les dei i feil rekkefølge oppdaga eg)
The zig zag girl, Elly Griffiths
Krim frå England rett etter 2.verdskrig.
Shadowlands, Brian Sibley
Biografi om C.S. Lewis og Joy Davidman. C.S.Lewis som skreiv Narniabøkene, møtte kjærleiken i godt vaksen alder. Denne boka fortel historia rundt. Rørande og grusom trist! 
Ektemannens hemmelighet, Liane Moriarty
Krim eller kanskje ikkje? Veit ikkje. Bok som tek opp eit etisk dilemma, om irriterande nok ikkje blir avslørt før langt ut i boka. Vi får vite bitar av historia, frå fleire personar og ulike sider. Når du trur du har skjønt det, dukkar det opp noko nytt… Og kva er rett og galt, eigentleg? Kven heiar eg på? Lettlest og engasjerande, og klart tankevekkande!

Hjemstavn, Arnaldur Indridason
Islandsk krim, eller er det krim? Iallfall islandsk. Med litt overtru og ein heilt annan kultur. Dette er (hittil) siste bok om politimannen Erlendur, han leitar etter sanninga om noko som skjedde for mange år sidan, i eige liv, og blir samtidig engasjert i ei forsvinningssak om heller ikkje er ny. Eg har lese heile serien og syns det er fasinerande å lese om eit naboland, som er så ansleis enn Norge.
Indias datter, S.S. Gowda. Om jenteliv i India, adopsjon og kulturforskjeller. Klok bok.
Det uimotståelige blåbærbakeriet, Mary Simses. Blott til lyst, men av og til treng ein slike bøker også!  Kjærleik, forviklingar, draumar og løysingar, eg likar slike bøker!

På leselista no står Skogsmatrosen av Jon Michelet. Gler meg!
Eg gler meg også til at vi skal få opp bokhyller i kjellarrommet, då kan vi pakke ut bøkene som ligg i kasser på loftet. Vi må berre måle opp veggen og få bestilt fleire hyller…berre. Der har dei ligge altfor lenge, og eg trur eg kan gjenoppdage skattar vi har liggande. Og alle bøkene som ligg rundt om, kan få ein meir permanent plass…no er det bøker overalt. I meir eller mindre rasfarlege stablar. Kanskje kan eg få rydda opp litt og? Gitt bort ting som er uaktuelt og som vi har dobbelt av, det anar meg at vi har supplert litt… 

Kva les du akkurat no?

3 kommentarer:

 1. Jeg leser ikke, jeg hører på lydbok! Kepler sin "Ildvitnet". Kan anbefales, altså!

  SvarSlett
  Svar
  1. Må sjekkes ut. Er for ukonsentrert til lydbok, kun i bil, og kjører (heldigvis ) ikke nok. Men kanskje i ferien?

   Slett
 2. Flink du er!

  Eg burde lese Rettleiingslitteratur...
  Akk ja!

  God helg!

  SvarSlett