torsdag 15. januar 2015

Torsdagsgleder

Kan vere så mangt; 
-det å få langt og fyldig referat frå sekstenåringen som har vore på konsert med Trondheim jazzorkester, som har gått heim i vinden og som gler seg til fredag og helg i morgon.
-kan vere å få gjensyn av seg sjølv i eit tvopptak gjort for 19 år sidan! Det er skremmande kor unge vi var den gongen, og kva er det med hårsveis, klesstil(evt mangel på sådan) og briller? Samtidig er det koseleg og fint og mange minner i eit slikt halvtimes program(og eg legg ikkje ved linken!) Begge juniorane måtte sjå, og dei fekk forbod mot å le!
-å sitte i ein sofa, i same rom som mannen, lese litt, prate litt, ha det heilt stille saman! 
-kjenne kroppen slappe av, skrive lister med kva eg må huske(og slik sleppe å ha det i skuldre og bakhode) 
-sjå på tulipanbukette eg kjøpte i dag!
-prøvesmake det nystekte brødet. Både rugbrødet med solsikkekjernar og gulrot, og det meir vanlege brødet. Gle meg til frukost i morgon! ( igår stifta nokon i familien "Skeptisk til squash" etter at eg serverte lasagne med squash. Det er visst feil. Ingen kommeneterte løk, tomat, gulrot, kvitløk eller selleri, så imponerande at dei greidde plukke ut squash. Idag bakte eg rugbrød med gulrot, eg kjenner ingen grenser når det kjem til å putte grønsaker i mat! Eg blir berre bedt om å ikkje kjøpe inn squash heretter. Vi får sjå…ikkje sikkert eg gir meg først!)
-høyre vinden ute og ha det varmt og lunt inne!

Nybakt brød!

Snart oppbrukte tulipanar,
syng på siste vers, men så fine!

Nyinnkjøpte tulipanar
Og dersom nokon trur at mine dagar er heilt rolege, med senka skuldre og heimelaga mat og livet i water?! Dei siste blogginnlegga kan nok tyde på det, men når det fyk som verst rundt meg rekk eg ikkje blogge!

4 kommentarer:

 1. åhhh tulipaner skal jeg jammen også kjøpe meg! Det gir vårfølelse og jeg blir alltid så glad når jeg ser dem. Ellers humrer jeg litt over squash-stuntet ditt:) jeg lurer også innimellom smaker inn i maten men her oppdager ingen noen ting. Jeg tror jeg må endre mengden, slik at de en dag oppdager at de spiser faktisk mye rart, hehe. Ha ei strålende helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har brukt stavmikser tidligere, da er dt ikke mulig ¨se hva som er hva, men nå er det sltså mulig å avsløre maten! De spiser atså, men med litt klaging:) Men en dag sekstenåringen skulle lage seg mat sjøl, fant han fram 1 gulrot og 1 løk og hakka opp og stekte, før han hadde på en boks tomater. Det er slik han får servert det, og da skal det vere slik!

   Slett
 2. Jeg synes helt klart du burde legge ved en lenke... ;-)

  Jeg liker i grunnen januar litt. Den er rolig og hektisk på en gang. Alt blir jo rolig i forhold til kavet i desember, men samtidig starter hverdagen opp igjen etter en deilig juleferie. Faktisk så er desember så hektisk at vi er en gjeng som har skjøvet litt førjulsaktivitet over i januar, så i kveld skal jeg på Januarbord - gleder meg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Januar er ein god månad etter december, vi treng den roa, iallfall eg! Og no byrjar lyset å kome tilbake, litt etter litt, godt!

   Slett