lørdag 18. oktober 2014

Laurdagspizza

Laurdag er ein fin dag for pizza! Før åt vi risengrynsgraut midt på dag på laurdagane, men eg jobbar ein del laurdagar, det er tenåringar med laurdagsjobb, det er alt som skal gjerast. Meir og meir har det vorte litt fin lunsj og eit berg aviser, og middag på kvelden. Kanskje er vi på veg tilbake til graut, for no er ungane ofte borte på kvelden, så sein middag blir feil det og :)
Men idag var det pizza!!
Eg fann ei oppskrift på spekepizza, med grov botn, spekeskinke og blåmuggost. Yummi, tenkte eg. Men eg innsåg at ikkje alle ville ta bølgen over ein slik meny, så eg hadde ei plan om ein med skinke og jarlsbergost også. Eg er jo ei god mor!
Men så kom det inn ønskje om fyllt foccacia også…og framleis snill mor laga ein deig til. Det er jo noko eg likar godt også…og det er greit med litt til overs, som kan bli frukost eller lunsj (eller mest sannsynleg nattmat i kveld)


Bakerst pizza med skinke, i midten spekepizza, fremst fyllt foccacia


Fyllt foccacia lagar eg på denne måten: Vanleg gjærdeig, som gg deler deigen i to og kjevlar ut, så legg eg på stekt bacon, løk stekt i baconfettet og bitar av parmesan og nokre kvistar timian på den eine delen. Deigdel to legg eg over og trykker til rundt kanten. Etter 20 min heving, lagar eg groper i overflata, tømmer på litt olje og strør på salt. Så inn i omnen.

Spekepizzaen hadde tomatsaus, spekeskinke tomat i skiver og blåmuggost. Vi hadde råkostsalat til, det passa kjempegodt! Den grove deigen hadde 1/3 fullkornskveite.

Alle vart mette, og det var jo målet. Og så får vi sjå om restane overlever natta….

1 kommentar:

  1. Du er dyktig! "Pizza guten" er ikkje heime i helga. Så her vart det "berre" tomatsuppe i kveld. Tradisjon med Pizza kvar laurdag her også :-)

    God søndag!

    SvarSlett