søndag 19. oktober 2014

Søndagsklassikar!

Eller eigentleg berre ein klassikar, men den egnar seg godt på søndag.
Kyllingfilet er lettvint(jada, eg har fått med meg debatten om bakteriar, resistens, smitte til menneske etc. Det er i tillegg faget mitt, så eg tek forhandsreglar! Eg vaskar filetane, brukar eig fjøl og eigne kniv som blir sett rett i oppvaskmaskina så fort det er ferdig brukt for retten, vaskar hendene før og under og etter, og skifter handkle etterpå. OK, kanskje litt i overkant, men likar det best slik)

Altså; eg skjær ei lomme i fileten, som eg legg litt ost inni(og osten skjær eg opp først, eller med eigen kniv på eiga fjøl) Idag vart det nokre med jarlsbergost og nokre med blåmuggost. Rundt snurrar eg baconskiver. Eg saltar ikkje, men kvernar over peppar. Så steiker eg dei raskt i panna, på sterk varme, slik at dei får fin farge. Etterpå legg eg dei i ildfastform, og inn i omen på ca 200 gr. Eg skar opp litt løk, gulrot, persillerot og kvitløk og la med i forma.

No sette eg ris til kok, og når den har igjen ca 5 minutt, kokte eg brokkoli. Eg sjekka kjernetemperaturen på kyllingen, eg vil at den sjal vere gjennomstekt. Det var den når tilbehøret var ferdig i dag, men eg ville berre halde det varmt til kjøtet var ferdig elles.


Sånn omtrent samtidig med at eg laga middag, skar eg epler i skiver og la i ildfast form. Eg strødde med litt brunt sukker og kanel, og laga ein smuldredeig med havregryn, sammalt kveite, hakka hasselnøtter, sukker og smelta smør som eg strødde over(dersom du søker på Bakte epler med crispy lokk så finn du oppskrifta). Dette sette eg i omnen, 200 gr ca 30 minutt. Det vart ei lta pause frå middagen til desserten, men det tålte vi fint. Epla serverte vi med vaniljekesam, og no er det stille i stove :)


Då har eg gjennomført mi eiga utfordring om å blogge alle middagane denne veka. Det har vore litt stress, men også artig. Kanskje har nokon fått nokre tips?

For veke som kjem veit eg at vi skal ha saltkjøtt og kålrot ein dag, for det fann eg på butikken i går. Så skal vi ha stekt fisk ein dag, og vi må ha noko med elgkjøt, sidan frysaren er full av det! Eldstesonen blir 18 år, og då må han få bestemme menyen den dagen. Så veit eg også at det blir minst ein dag med langjobbing , og då må eg tenkje ut noko lurt…

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Veldig godt! Og med tenåringssønner er det ingen rester når kvelden er omme, alle middagsrester blir kveldsmat.

      Slett