tirsdag 9. juli 2019

Stockholm

Vi har hatt storbyferie. Ein liten tur til Stockholm, bestemt utfrå kriteria "billeg, direktefly og samme tidssone".  Ja, vi kunne tatt toget, det får bli neste gong. Eg hadde tenkt at det skulle vere sol og varme også, men det fekk vi berre delvis innfridd. 

Då vi kom til hotellet, fann vi ut at her har vi budd før. (men det huska vi ikkje) Mornington hotell på Østermalm er fint, det er tekoppar og bokhyller på rommet! Meir skal ikkje til for å sjarmere meg. Det ligg også greit plassert i forhald til sentrum, og det er god frukost. 


Deler av ein frukost.

Den første dagen gjekk vi. Langt og mykje. Det var stort sett fint vær, sjølv om vi såg meir og meir truande skyer. Vi gjekk over Skeppsholmen og Kastellholmen, gjennom Gamla Stan og fann ein lunsjplass under tak ca 5 minutt før tordenværet kom.


Etterpå gjekk vi til Fotografiska, som er eit fotogalleri med mange ulike fotoutstillingar. Veldig bra! Skal du til Stockholm, må du dit! Det var særleg to utstillingar som gjorde inntrykk, James Nachtwey er krigsfotograf og hadde plukka ut sterke bilder. Scarlett Hooft Graafland hadde meir humoristiske bilder, med skråblikk.

Dagen etter fann vi ein båt som gjekk ut i Stockholm sin skjærgard, og der serverte dei lunsj undervegs. Litt luksus og dekadense må ein ha på ferie!

Forrett
Trur det var ein slags kjøttpostei på rugbrød,
under alt tilbehøret. Godt!

Rimmad lax med dillstuvad potatis
Dette må vi prøve å lage sjøl!

Vaxholm, med kabelferge og festning
Ny dag, nye kulturopplevingar!
Waldemarsudden, med prins Eugens slott(veit ikkje om det var eit slott eigentleg) og kunstutstilling.


Prinsen var veldig glad i blomster, og hadde ikkje
berre eit blomstvindu, men ei heil blomsterstove.

Ja, det regna!
Det var ein stor og fin park, men den såg vi ikkje så nøye på...

Og svenskane kan smørbrød! Dagens lunsj:
Smørgås med räkor

Og når eg finn ein tebutikk, då lyser det stjerner i augene mine!
Litt av kvart vart med heim.
https://sibyllans.se/


Tre dagar, og ferien var over. Det er godt å kome bort og oppleve noko heilt anna. Og det er godt å kome heim og finne si eiga seng, sitt eige bad og eige kjøkken. Og det er artig å sjå tilbake og snakke om kva vi har gjort på og opplevd.
Det passa godt med ny te, eg har vorte sylte forkjøla etter at eg kom heim, og drikk kanne på kanne med te for å lindre sår hals.

1 kommentar: