mandag 8. mai 2017

Vekestart og dagens middag

Dei siste vekene har eg vore flink, laga middagslaner på søndag og skrive milelange handlelister som eg har tatt med ut på måndag. Eg passar på å notere det som går tomt, slik at eg huskar at det er tomt for knekkebrød og dusjsåpe også, det er iallfall det som er tanken... Det er på mange måtar veldig mykje enklare når eg kan sjå på ei liste kva vi skal ha, og eg har det eg treng i huset.

Plana for sist veke
Men det er klart, av og til stemmer ikkje kart og terreng. Sist veke vart det ikkje baconsurra indrefilet på fredag, derimot vart det restar av pølsegrateng i full fart, før dei andre stakk ut med båten. Eit pluss det altså, vi åt opp ein rest før den var inntørka og trist (for nokon har framleis litt tungt for å huske at vi er 3 som et middag heime no, og ikkje 4. Korleis det skal bli til hausten, når vi er berre 2 igjen, får vi ta når den tid kjem. Det kan vere det blir mange restemiddagar)
Og igår vart det ikkje "noko med fisk", det vart pulled pork og grilla grønsaker, med heimebakte briochebrød og råkostsalat. Riktig så godt, og vi måtte jo teste den nye grillen.Igår vart det heller ikkje skrive noko ny middagsplan... men handleliste med mange gode forslag vart det laga, og den har eg brukt idag. I tillegg til at eg har vore innom nokre nettsider med tips. Så idag vart det pai med laks og spinat. Eg er ikkje veldig god til å følge oppskrifter, eg tek dei som eit utgangspunkt. Så i tillegg til spinat, vart det vanleg løk, raudløk, vårløk, ein liten bit (sliten) purre, ein rest fennikel, eggestand og på toppen riven parmesan og sveitt jarlsbergost. Og med råkost til, vart det "noko med fisk" idag. Og i løpet av kvelden skal eg lage ei ny middagsliste med utgangspunkt i det vi har i skuffer og skap og det eg handla idag! Trur eg.


Det passar godt å sitere D.W Eisenhower:

"Plans are useless, but planning is indispensable"
(Planer kan ikke brukes, men du kan ikke klare deg uten planlegging!)

Ha ein fin måndag, med eller utan planer.

2 kommentarer:

 1. det sitatet passet meg og mitt hode også!

  jeg planlegger fordi jeg ikke orker stresset ved og ikke ha en plan, om du forstår. Jeg elsker å kansellere planene for andre ting som er morsomere, da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres jo mye bedre å endre planer, av ulike grunner, enn å ikke ha noen plan!

   Slett