tirsdag 24. november 2015

Den første veka med BAHA

No har eg hatt BAHA i ei veke, korleis har det vore?
Her kjem ein liten statusrapport:

Hørselen er ikkje tilbake. Det hadde eg ikkje venta heller, men det verkar som om ein del rundt meg trudde det var det som skulle skje.
Eg var kjempespent på korleis det ville bli å få BAHA på. Eg syns det var fasinerande då lyden vart skrudd på og eg høyrte lydane frå datamaskina. Lydar som ikkje var i rommet, som gjekk inn i apparatet og via beinet til den høyrande øra! Det virka altså!

Eg "knotar" framleis litt meg å sette på apparatet, det er ikkje så lett å finne fram bak øret og under håret alltid. Men det brukar gå greit, eg har ikkje gitt opp enno. Men litt frustrasjon kan herje om morgonen, særleg når håret kilar seg mellom skruen og apparatet...

 Apparatet på plass! Her med oppsatt hår. Med håret nede er det ingen som ser BAHA.

Eg var litt spent på om apparatet ville kjennest tungt ut når det er på, men det merkar eg lite til. Skruen sitt tydeligvis heilt fast!

Virkar det?!
Eg høyrer særleg godt håret mitt som skrapar mot apparatet... Eg trur vel at eigentleg høyrer eg håret på andre sida og, men det er eg så vant til at eg ikkje legg merke til det. Kanskje blir det slik på den døve sida også etterkvart? Igår trudde eg det var noko galt med bilen, for det var så rar skrapelyd då eg var ute og køyrte, det viste seg å vere kragen på jakka...
Men meir alvor: Ja, eg trur eg merkar bedring. Særleg på dei som sitt på den døve sida av meg. Det var litt rart den første dagen eg klarte høyre det som skjedde til venstre for meg. utan å vri meg, utan å vere så anstrengt og konsentrert at kroppen knyttar seg! Før har eg snudd og vridd meg for å høyre, med dertil stiv nakke, eller eg har gitt opp og ikkje deltatt i samtalen.
Men eg treng mykje meir trening enno! Eg skrur lyden opp og ned alt etter kva som skjer rundt meg. Eg må lære meg å huske å gjere det. Eg øver å å sette det på. Huske å ta det av før eg går i dusjen. Komme inn i rutinen med å ta det på om morgonen. Aktivt høyre etter korleis lyden er, når det virkar og når eg kunne trengt meir støtte.
Det kjem nok fleire innlegg om temaet hørsel!14 kommentarer:

 1. Spennende lesing! Lykke til videre, du må holde oss oppdatert! :)

  SvarSlett
 2. Så spennende å lese om dette! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Var redd det kanskje er mest spennende for spesielt interesserte..?

   Slett
 3. Enig med dei andre. Viktig at du deler di erfaring med dette.
  Lukke til :-)

  SvarSlett
 4. Interessant og følge med deg og din erfaring etterhvert med BAHA. Har selv brukt BAHA i ca 2 år. Er døv på venstre øre og litt nedsatt hørsel på høyre øre. Det jeg først vil si at det tar tid å venne seg til apparatet og dets lydbilde det skaper. Men mer om dette senere. Jeg vil prøve å følge med og lese om dine erfaringer så skal jeg prøve å sette ord på mine ettervert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig fint om du deler av dine erfaringer! Jeg har ikke snakke t med så mange andre brukere av BAHA.

   Slett
 5. Dette er et tema jeg kan lite om, men takket være deg vil jeg bare lære mer! Lykke til!!!

  SvarSlett
 6. WOW - for en spennende reise dette er! Jeg ønsker deg lykke, lykke til videre - og så var det nå godt det bare var jakkekragen og ikke noe galt med bilen :) Ja, en stor utfordring må det være og veldig krevende, men med trening og tilvenning håper jeg det vil hjelpe deg mye.
  God uke videre - stor varm klem fra Charlotte :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord, kjære Charlotte! Det er spennende og utfordrende, men det går bedre dag for dag!

   Slett
 7. Så mange ting å tenke på, men jammen godt finnes noe som kan hjelpe. Jeg er oppvokst med som var delvis døv, og jeg husker godt hvor fortvilet det var både for han og oss. I tillegg ville han ikke spørre opp att mer en et par ganger, og da hendte det at det ble mye rart. Han "gav" bort ting som han ikke gav bort, osv. Det gav ham både skamfølelser og frustrasjoner.
  Så heia Kirsti, dette blir spennende å høre mer om! Klem fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk herlig med heiagjeng!
   Det blir en del 'god dag mann økseskaft', men håpar at det blir mindre av det framover.

   Slett