søndag 11. mai 2014

Vekestart veke 20

Dagar kjem og dagar går. Eg har stadige planer om ting eg skal gjere, men som blir litt borte i det som må gjerast for å få kvardagen til å gli, slikt som matlaging, klesvask, møter og dessverre ting som tv og data. Men ein ting har eg fått gjort i år, og det er å lage ein slags kjøkkenhage! Stjerne i margen!

Igår var mannen og eg på den nyåpna Felleskjøpsbutikken rett ved jobben min, og der fann vi mykje meir enn berre plantejord som eg skulle ha :)
Ekte trønderfe, med bart!

Og plutseleg måtte eg ha sko til hagearbeidet! Det forstår vel alle som kjenner mi skodille?


Vel heime igjen fylte eg jord og gjødsel i plantekassene, og fekk ut plantene eg har sådd inne, så no er det berre å krysse fingrane for at det ikkje kjem fleire frostnetter før dei har slått kraftig rot ute. Eg har eit klart bilete i mitt indre om korleis det skal bli, bugnande av salat og gulrot og krydderurter. Eg kjem til å ha lyst å luke ugras kvar ein dag og tenåringane vil elske heimdyrka grønsaker! Dette er inga sak, nei :) Vi får sjå…enno er eg optimist. Eg har ikkje sådd reddik iår, for kva brukar ein eigentleg reddik til? Bortsett frå at den gler eit gartnarhjerte med alltid å vokse fort og gi god avling?

Må kjøpe meir jord, vart ikkje nok til begge kassene.

Sukkerertene ventar på klatrestativ, det skal bli, snart

Men rødbeter skal eg så, og eg skal sette potet. Heilt sjølhushald blir det ikkje, men litt luksus må villabønder unne seg. Dei mest tandre plantene får stå inne enno, vel, basilikum må vel stå inne heile sommaren i Trøndelag, heilt middelhavsklima er det ikkje her.

Då eg var vel ferdig med å ordne alt dette igår, tråkka eg like godt saftig over med eine foten, så det var godt det regna idag, slik at eg slapp vatne. Eg går litt sakte med den eine foten, særleg i trapper, men eg er mykje betre enn i går, så eg får tru eg er klar når eg skal montere kompostbinge i løpet av veka! For villabonden må ha tilgang på god jord!

Etter alt dette grønne snakket, passar det godt med eit dikt av Inger Hagerup:

Lille persille

Lille Persille i hagen står

lysegrønn kjole og krusete hår.

Hvorfor så stille,

lille Persille?

Kanskje du ville

på ball i år?


Ha ei strålande vårveke, og hurra for 17.mai!!!
Eg ser fram mot ein roleg 17.mai; ingen som skal møte tidleg på skulen, ingen potetløp som skal organiserast, berre nokre skjorter som treng stryking og kanskje nokre flekkar som må fjernast frå dressen. Vi skal sjå på tog, ete is og kaker der vi alltid går, treffe kjentfolk, og kanskje vi iår er klar for grilling på kvelden? 

5 kommentarer:

 1. Så flink du har vore!

  Ha fin ny veke :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har også så lyst til å lage kjøkkenhage, husker fra jeg var liten og var med mormor, hvor koselig det var å luke litt, høste litt...Hva slags jord har du kjøpt til kassene dine? jeg ble litt inspirert til å prøve nå altså:) Jeg tror jeg har tenkt tanken de fem siste årene men det har liksom aldri blitt noe av. Så får vi se om jeg kommer meg i mål i år:) ha en flott 17.mai uke, Jeg gleder meg også til feiring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg kjøpte plantejord hos felleskjøpet. Idag har eg fått potet i jorda, det blir spennande! Bestefar hadde drivhus, lukta av tomat og agurk og å få plukke seg sukekrerter :) Eg vil ha drivhus, kanskje vi kan få det til neste år? Det skal gravast og settas opp støygjerde bak huset, så orkar ikkje før det er på plass!

   Slett
 3. Takk for påminnelsen. Nå skal jeg ut å kjøpe frø :-) Ønsker deg en flott uke :-)

  SvarSlett