søndag 21. april 2013

Konflikthåndtering på danskebåten(og vekestart veke 17)

kan høyrest ut som noko heilt anna enn det eg skal skrive om!
Men eg har altså vore på tur med fagforeninga, vi har reist med danskebåten og vi har hatt både årsmøte og kurs i konflikthåndtering.
Ein skal ikkje tulle med slike alvorege tema og det gjorde vi heller ikkje. Vi hadde nyttig og god undervisning, vi snakka mykje om erfaringar på godt og vondt, dei fleste har jo erfaring. Det treng ikkje vere jobb, så lenge ein har kontakt med andre er det muleg å finne, bidra til og lage konflikter! Vi hadde gruppearbeid og rollespel, eg var sjefen og kjente på mine kanskje ikkje beste sider... Eg prøver å unngå konfrontasjon i kvardagen, men her måtte eg... Jammen ikkje lett når arbeidstakar hadde svar klart når eg prøvde forklare grunnen til samtalen, og kvifor vi måtte rydde opp i dette. Eg har nok ein skodespelar djupt der inne!!!

Då vi reiste får Oslo, var været ganske grått, heilt greit å reise. (Det er sjøvatn på rutene, difor litt gråe bilder)

Men då vi fekk anbefalt å ta middagen klokka 19.30 istadenfor kl 20.30, vart eg litt betenkt. Med rette... Det vugga godt ute på Kattegat! Altså vart det heller ikkje denne gongen noko seint natteliv.


Men litt pause er det jo i slike kurs, så nokre travle timar i København sentrum vart det tid til. Mykje å sjå, mykje å kjøpe, mykje å ønskje seg og mykje ein ikkje rekk!!!
Høibro plass, men ingen som spela på kontrabass

Dejlig dansk frukost!


 Ein gong for mange år sidan, då ungane var små, var vi i København og fann tynne sjokoladeplater som var til å ete som pålegg på brødskiva. Eg fann slike no!!!! Så vi har hatt nostlgifrukost idag, og ete brød med sjokolade. I tillegg kjøpte eg sjeldant krydder, rare nøtteblandingar og spennande te. Å gå i matbutikkar i ulandet, sjølv om det berre er Danmark, er kjekt!
Shopping i København. Skogal, sa du? Forstår ikkje kva du snakkar om!

 Utseglinga frå København. Utsikt frå konferanserommet øverst i båten.
Innseglinga til Oslo var på stille sjø, ein vakker vårmorgon. Så rett til Gardermoen og venting på flyet.


Og vel heime har eg idag drukke kvit te med kvede til frukosten, innkjøpt på Strøget i Køben. Kjempegod!!!
 
Enno gyngar kroppen, eg syns eg kjenner dønningane, men det gir seg vel.... ?

Å ha vore på kurs i konflikthåndtering viste seg å vere nyttig då eg kom heim og mannen var i gang med å vaske ned kjøkken og stove til konfirmasjonen(som eg aktivt hadde gløymt medan eg var borte) Gjekk ein liten runde med meg sjølv før eg fann fram vaskebøtte og klut eg også, istadenfor å legge meg på sofaen.

Og til slutt eit lite visdomsord frå foredragshaldaren:

Du sier ikke hva du tror du sier, men du sier det den andre hører.

 Ha ei strålande veke!! 

4 kommentarer:

  1. Hehe, de tynne sjokoladeplatene oppdaget også vi da vi hadde med barna på Danmarksferie. Det var stor stas :) Du fikk fram gode minner her :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gode minner her også! Men det beste med tur, er å kome heim igjen!

      Slett