mandag 28. desember 2015

Vekestart veke 53, litt juleoppdatering

 Det er 53 veker i 2015, det finns vist ei god forklaring på kvifor, men eg har ikkje sett meg inn idet. Iallfall blir dette ein slags bonusvekestart :)

For intereserte kan eg fortelje at undersøkinga eg hadde rett før jul gjekk greit. Det må vere lov å grue seg når undersøkinga heiter nerverotblokade av isjasnerve?! Det gjekk heldigvis greit, ikkje vondt(berre ubehageleg) og resultatet får eg over nyttår.
Eg fulgte ikkje med på røntgenbilete undervegs, men det såg akkurat ut som biletet under. Det er spesielt å følgje ei nål som leitar etter nerverota inni ryggen, slik i sanntid...eg snudde meg!
Bildet er lånt her: http://www.smerteterapeuten.no 
Jula kom! Det var som venta, og vi var brukbart i rute. Vi hadde mat, tre, pynt, gåver etc. og vi hadde tid. På lillejulaften var det tradisjonell pynting av treet, med mykje mimring om julepynten. Noko frå barnehagen, noko frå skuletid, noko kjøpt på ferieturar rundt om, og arvepynt som må behandlast ekstra forsiktig. Det var gode minner og munter stemning.
Snømannen eg sydde då gutane var små(som eg nok hadde lagt fint tilbake i kassa om eg var først...) fekk hedersplass på ei hylle, og dei har starta diskutere kven som skal arve den...
Lite gje julestemning som denen karen kjøpt i solvarme Florida!
Bitte små julekuler på snor. Knuselege, så ligg fint i eiga eske når dei ikkje heng på treet.
Arv frå bestemor og bestefar.

Engel sydd av meg, for sikkert 15 år sidan.

Engel kjøpt i Sverige

Kulaste snømann i gata... :)
Og einaste i første del av jula, med regnregnregn!
Jul er mykje tradisjon og "same procedure as last year", når det gjeld mat og pynting og framgangsmåte. Det er ikkje den tida av året eg er mest for fornying! Sjølv om enkelte ting blir gjort med variasjon, som type blomster på bordet eller antall kaker. Det er lell ei slags grunnliste som må vere oppfylt.Eg må ha brune pinnar, det må vere dronning Maud-fromasj ein dag og helst loff til alle brødmåltid. Så slik vart det i år også!

Julaften går fort, med alle siste-liten-ting som skal gjerast. Det er som det skal vere, men når kyrkjeklokkene ringer klokka fem, er det høgtid, uansett! Det er stor glede i å ha gjengen min samla, lese juleevangeliet, ete godt og lenge, glede seg over gåvene, og til slutt berre vere saman! Merkar godt at gutane har vorte bortimot vaksne, det er rolege dagar. Men litt påfunn dukkar opp! (som å henge lyslenke på hjortehorna i trappa!)
Julepynta middagsbord

Dei andre juledagane har gått til sakteliv innimellom, å vere gjest, ete godt og mykje, prate, lese bøker og julehefter, sjå ein film eller to (I tillegg til å ligge vak og vente på tenåringar som er på vift, prøve å finne igjen døgnrytma når ein skal på jobb, fundere på neste måltid og prøve skia for første gong denne sesongen)
Selfie i romjulssol


EN MORGEN
En morgen skal skoddene fjernes,
lyset trenge
gjennom veggene av blindhet,
de svarte ordene henge
urørlige som flaggermus
under takbjelkene i hjernen.
Og du ser med mer enn dine øyne
er alt omkring deg -
alt du kalte din virkelighet
alt du viktet deg med
og gjorde ord om - alt
er bare virvlende støvfnugg
som tjener til å gjøre
lyset synlig.
- Hans Børli

Eg planlegg ei årsoppsummering på bloggen, både for dei som les til vanleg og fordi det aldri vart julebrev i år... Den kjem nok om nokre dagar!

Håpar du har ei god romjul og vips så er eg her igjen!
Romjulsdraum:
juletre, fyr i omnen og kryssord

5 kommentarer:

 1. Så koselig! Gleder meg til årsoppsummeringen! :-) Ellers vurderer jeg å knabbet denne ideen din med ukentlige innlegg, men jeg gjør en vri og oppsummerer uka som har gått. Skrivinga har gått litt trått i år, så jeg prøver det for å komme litt i gang igjen.
  Ha en fin romjul visere! Vi har hjulpet eldstemann med bytte av hybel i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm, dette ble skrevet på telefon med autokorrektur: beklager tullete skrivefeil...

   Slett
  2. Hehe, slik autokorrektur er litt krevande!
   Skal ein blogge, er det greit med ein slags struktur, og vekestart hjelper meg.
   God romjul!

   Slett
 2. God romjul!

  Jeg har laget klart et innlegg om statistikk i bloggen, det ble litt morsomt (syntes jeg).

  Fortsatt god romjul, nyt dagen!

  SvarSlett