mandag 6. april 2015

Oppsummering / vekestart veke 15

Det kan vere fint å oppsummere etter nokre fridagar, slik for seg sjølv. Kva var bra, kva vart ikkje gjort, kva skal vi jammen gjere igjen til neste år? Eg skal ikkje dele alt det her på bloggen, men gje nokre glimt av påska vår.
Vi var heime i "den stille uke". Vi gjorde litt som det fall oss inn, vi gjorde litt i huset, vi rangla, såg fjernsyn, las bøker og åt godt.

Vi har vore på ferie hos både svigers og mamma og pappa. Vi har treft søsken, tantebarn ++ Det er så artig, det er liv og leven, kos og kaos. Det er frukost som varer lenge, det er tur ut, "boksen går", kaffe og kaker. Det er påskekrim på tv, påskenøtter og fantasifulle løysingar. Vi har feira mamma og pappa sin 59års brylluåsdag, og det er ikkje verst at brudeparet(79 og 85) sjølv stort sett sto for alt til festen, for 24 stykker! (det kangla eit barnebarn, elles var vi fulltallige)

Dette er berre halve matbordet
I Romsdalen er det mange fine fjelltoppar, og det vart toppturar for deler av familien, med nye ski og ny snø. Vi hadde både vinter og vår i påske, fleire gonger av begge deler… Det ga fantastisk skiføre, og eg fekk meg ein flott trimtur, og er godt stiv i bakglattmusklane enno. Eg fekk fine gåturar, i både sol, regn, snø og blåst. Eg treng turane ut åleine, for å lufte hodet og lufte øresusen. Støy og stemmesurr bygger seg opp, og utan litt "hørefri" blir lunta kort. Eg har vandra i fjøra, sett på fjorden, sett på blomstrane og frukttrea som fekk større og større knoppar.

Finare kan det nesten ikkje bli
Pæretre, snart i blomst

Fjorden, baby

Vi hadde med hengar for junior har fått overta ein skatt frå farmor og farfar; eit trøorgel! Etter at vi kom heim har trøorgelet fått plass på rommet hans, og han får mykje lyd ut av det. Så når han og kompisane skal ha jamsession framover, blir det med orgelmusikk til.
Vi fekk også med eit "ørlite" skap, som vart endå større då vi kom hit, så eg er litt usikker på kvar det skal stå…inntil vidare står det ute.

Men vi har ikkje grilla pølser i fjøra, hatt eggejakt, funne påskeharen, ete påskelam eller deltatt i påskelabyrinten, anna enn som tilhøyrar. Det har vore ei god påske, lell.

Og så er det godt å kome heim igjen! Fyre opp, lufte, ete det ein finn i kjøleskapet til kveldsmat(og finne mjølk som er sur etter å ha vore åleine heime, så kva skal eg bruke den til?), finne påskeegget som ikkje var med på tur, rydde ut og sortere skittenklær, bla gjennom avisene ein ikkje rakk før påske, sige ned i sofaen og nyte roa og tenkje at "borte bra, heime best" (og tenkje at heldige meg som har det slik!) Og plutseleg er huset fullt av kompisane til eldstemann, dei har tross alt ikkje sett kvarandre på fleire dagar, og dei ramlar inn frå her og der og spelar spel, testar trøorgel, skrattar, stikk ut ein tur for å henta nokre til og skaper liv i huset.
Påskeegg og levande lys

Det er rikdom å få vere både heime og borte, få leve i eige tempo og delta i storfamilielivet!

Og eit lite dikt på slutten, til vekestart, i vårmånaden april, til dagar der det er høgt tempo og eg kanskje må ta ei pause for å hente meg inn igjen:

Livet

Av og til er jeg nødt om
å ta livet mitt med på
en aldri så liten luftetur. 

Ha ei strålande veke! God start på kvardagane i april, nyt at vi startar med ei kort veke og nyt lyset som er her meir og meir!

9 kommentarer:

 1. Høres ut som om dere har hatt ei flott påske!

  Vi har hatt en ferie uten noen planer bortsett fra fjæreturen som "må" være på plass. Det har vært koselig å ha besøk av de borteboende, og været har vært knall. Litt småkulsen nordavind, bare.

  Nå skal jeg i gang med forberedelser til å starte opp jobben min, forhåpentligvis i neste uke. Ha ei fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Masse lykke til med jobben! Virker veldig spennende!

   Slett
  2. Tusen takk! Ja, nå gleder jeg meg veldig og er superklar for å sette i gang :-)

   Slett
 2. Høres ut som en bra påske det ;) Borte bra men hjemme best!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig godt at heime er best! Det var ei god påske!

   Slett
 3. Ikkje verst!
  Herleg å kjenne kor godt det er å ha ein heim :-)

  Fin veke til deg også!

  SvarSlett
 4. Så fint det høres ut som dere har hatt det! Og er det sveler jeg ser på bordet? Jeg har tilbrakt halve oppveksten min i ferier på Sunnmøre, og nå kjente jeg lysten på svele kom brått! Fin kveld til deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sveler! Veldig ofte sveler når det er selskap heime! Godt, ja :)

   Slett