onsdag 25. februar 2015

Leselogg, januar/februar

Eg prøvar å halde oversikt over kva bøker eg les, men det er ikkje så lett. Eg har ei bok eg skriv dei inn i, men det skjer stadig vekk at eg gløymer det… Det hjelp å lese på Kindle, då ligg bøkene der etterpå! Og ofte blir det liggande bøker i stablar rundt om, så etter ein runde rundt på stova, kontoret og nattborde, har eg ei viss oversikt over kva eg har lese etter jul.

Svøm med den som drukner (Lars Mytting) Denne ga eg til mannen på farsdagen. Den fall i smak hos han, og eg likte den og godt! Det er ei trist historie, men godt fortalt!
Torsdager i parken (Hilary Boyd) Lettlest, heilt grei, men fort glemt.
Very Valentine  og Brava, Valentine(Adriana Trigiani) Familiehistorie om ein italiensk-amerikansk familie. Lettlest, kanskje på grensen(over?) til chiclit, men ein treng det også!! Det er ei tredje bok også, den er lasta ned til Kindle, klar til lesing.
Den uekte (Hari Kunzru) Bok om ein indisk gut, fødd i høg klasse, men som ramlar ned, og jobbar/bløffar seg opp. Innsyn i eit anna land, anna liv, anna tid.
Over det kinesiske hav (Gaute Heivoll) Ei gripande, tankevekkande bok. Anbefalast!

Slåttekar i himmelen (Edvard Hoem) Denne les eg no, den livar godt. Minner om Mors og fars historie, for den som har lese andre av Hoem. Også interessant fordi eg kjenner mange av stadene som er omtala.

Og har du eit lesetips, vil eg ha det!
  

8 kommentarer:

 1. Jeg sliter med å finne roen. Roen til å bare sitte å lese. Jeg vet jeg elsker det. Bare jeg kommer i gang. Til helga kanskje? Tips har jeg ikke på stående fot, men jeg ønsker deg en herlig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg merkar at eg også slit med å finne roa, for det er så mykje anna eg kan gjere, særleg digitalt. Men når eg først sett meg ned, forsvinn eg inn i boka!!

   Slett
 2. Jeg sliter med konsentrasjonen etter denne smellen min, og det går utover det å lese bøker. Jeg har lest en og en halv bok på seks år... Jeg fikk "Svøm med den som drukner" til bursdagen min i november, så den håper jeg å få lest snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg forstår kva du meiner, om eg ikkje har det på samme måte. Dersom du brukte lese før, må det vere eit sakn?
   Eg brukar boka til å koble ut omverda, og tinnitusen, særleg på kveldstd. Les meg ofte nesten i sømn, fordi eg då lever i boka og ikkje lyttar til øresusen…Så bok på senga må eg ha, også når eg ikkje treng den. Har eg ikkje ei bok liggande klar, blir eg nesten sikker på at eg ikkje får sove...

   Slett
  2. Jeg leste MYE da jeg var helt ung, men etter at jeg fikk unger har det av en eller annen grunn blitt lite. Men jeg hører mye musikk. Den sommeren jeg tilbrakte i den mentale kjelleren holdt øreproppene på å gro fast i ørene mine... :-) Når jeg hører musikk, da kobler jeg ut omverdenen - det er fantastisk.

   Slett
  3. Å koble ut omverden er godt! (og nødvendig) Har mista litt musikkglede når jeg tar den inn bare på en øre, men elsker radio!!!

   Slett
 3. Jeg har også lest Den uekte, syntes den var krevende på den måten at teksten manglet driv og var tungskodd, på et vis. Historien var likevel bra. Det er mange år siden jeg leste den, men fortsatt sitter noen av bildene godt i meg. Det hadde vært morsomt å høre hva andre mener om den.

  Jeg leser en del selv og har laget en litteraturblogg (det kommer andre type tekster senere), les gjerne https://anneheleneosejoh.wordpress.com/

  Jeg holder også oversikt over hva jeg leser, det begynte for alvor da jeg meldte meg inn på bokelskere.no, men som du sier, så krever det jo at en har en slags rutine eller er litt nerdete hvis en ikke skal glemme å føre opp alle bøkene en leser.

  SvarSlett
 4. Nå har jeg akkurat bestilt en ny liten ladning med bøker - "Svøm med den som drukner" er en av dem. Jeg synes det er givende å lese flere bøker parallelt - det er som å hoppe inn og ut av ulike verdener - som jeg Liker det.
  Ønsker deg fine bokdager :)

  SvarSlett