mandag 7. januar 2013

Vekestart 2


Jul er mykje minner, nostalgi og kjensler, dagens vekestart er nokre ord eg har klipt ut av ei avis ein gong:

"Det er herleg å minnast. Det er herleg og minnast noko i lag. Det er herleg å bli mint på eit minne ein har, men ikkje før visste ein hadde." Erling Økland

Når eg les eller ser, høyrer, luktar noko, kan eg plutseleg bli sett i stemning, dårleg humør, godt humør, eg minnes noko som har skjedd, eg kjem på ei stemning. I samband med jula er det mange slike, og eg er skikkeleg nostalgisk og kosar meg med gamal julepynt, som eg har fått eller laga, og ny som eg har andre minner om.


Idag har eg hausta juletreet, litt usikker på kva eg hausta eigentleg, ingen hadde putta sjokolade i korgene eller liknande, men det var rikeleg med barnåler som dryssa ned. Og eg har forsiktig plukka ned pynten, gått over treet fleire gonger for å sikre at alt er tatt ned før det vart kasta ut. Den vesle engelen eg for mange år sidan fekk med ei brevvenninne(Engeliten, frå den gong det var vanleg å ha brevvener), ein anna engel eg har arva etter gammeltante Karen Anna, korgene ungane har fletta(frå barnehagealder til no), lenkene med bittesmå farga glaskuler, figurane i oliventre frå Betlehem. Forsiktig tatt ned kulene som ikkje tåler brå samanstøt, i tynt, tynt glas, som vi har samla i løpet av dei åra vi har hatt eige juletre, flagglenka, og til slutt tatt ned stjerna og lagt lysa i rekkjefølge i eska si.

Treet var igrunnen modent for uteteneste frå no... Det var "ødelagt" som mi grandniese sa.

Eg har mykje susande fin julepynt, noko litt alternativ pynt og ein del yndig pynt.
Desse to sang litt saman siste kveld med gjengen!


For å vere sikker på å få med alt frå alle stader i huset, samlar eg på spisebordet før eg sorterar i advenspynt og julepynt og byrjar pakke ned, det er ikkje så artig som å pynte til jul, men må gjerast. Pynten blir samla i esker og vips er den på loftet.
Og etterpå er stova som ny, stor og lys og klar for våren(og vindua er skitne og det er bårnåler på stader du ikkje trudde dei fekk plass og når det går nokre dagar så finn du julepynt du ikkje har huska å ha sett fram og difor ikkje rydda vekk) Deilig!

Ha ei strålande veke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar