onsdag 17. april 2019

Den stille uke

Vi er midt i "den stille uke".

Den stille uke er uka fra palmesøndag til påskeaften. Navnet kommer av at man tidligere ikke ringte med kirkeklokkene denne uka, og heller ikke brukte orgelet under gudstjenestene. I denne tiden skulle man i størst mulig grad la alt arbeid hvile, og det skulle være stille både ute og inne. https://snl.no/den_stille_uke

Den er forsåvidt stille her hos oss også, for vi har hatt fri frå jobb, nabolaget er stillare enn vanleg, mange er borte, det er lite trafikk. Det har vore sol og varme, vi har testa ut bålpanna og vi har ete middag i solveggen.

På den andre sida har vi gjort mykje, dagane går unna. Mannen og ein son har brukt mykje tid på båten, og dersom dei snakkar sant, er det trygt å sette den på sjøen neste veke. Mannen fekk lit ekstrajobb fordi pc´n eksploderte(eller kva det var som skjedde, den virkar ikkje) Eg har rydda og vaska og bakt og innimellom lurt meg til litt krim i solveggen. Igår var eg på ski!! Lykke altså, med skitur i sol og 10 plussgrader. Nykjørte spor og skogen så godt som for meg sjøl! Dei andre med skidilla er truleg på fjellet.

Vi har hatt tid til lange frukostar, med egg og te og kaffe og aviser og Påskelabyrinten i bakgrunn. Det har vore godt med fridagar, sjøl om fridagar også er dagar med mykje program.
Skål frå mamma

Påskepynt
(og livet er ikkje alltid det vi ser på SoME,
resten av huset er ikkje pynta...)

Egg Benedict til frukost

Og så har dagen idag vore ein vemodig dag med mange minner. Idag ville mamma fyllt 83 år, og det er den første merkedagen etter at ho døydde. Så eg har vore i skapet og funne ting eg har fått av henne, ei raud skål til å ha kjeks i, påskeduken ho sydde til meg og slikt.
 

4 kommentarer:

  1. Det blir en del sånne rare dager det neste året. Godt at du kan ta fram ting som også minner om henne i tillegg til de gode minnene du har inni deg!

    Ønsker dere ei riktig god påske!

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Ser ut til at dere har hatt en riktig så fin påske, jeg elsker å ha deg på snap!

    SvarSlett