onsdag 30. oktober 2019

Foredrag

Då eg starta i nyjobben (kor lenge er ein jobb ny, forresten? Eller kor lenge er eg ny? Det har starta minst 3 stykker etter meg) vart eg spurt om å ha eit foredrag om den forrige jobben min. Det har ført til at eg i det siste har sett igjennom mange hundre bilder, for å finne illustrasjonsbilder. 
Bilder er effektivt til å få igang mimring!




Eg skal ikkje gje dykk dei mest blodige her! Ikkje til dei nye kollegaene heller, når eg tenkjer meg om.



Sopp sett i mikroskopet er fantastisk vakkert!



tirsdag 29. oktober 2019

Det eine treet

Du veit dei beskjedane om at "på tirsdag stiller alle i svart eller grått"?



Trur nokon ikkje fekk med seg den beskjeden. Eller så er dette eit tre som har sin eigen stil!

Fint var det iallfall då vi såg det i skogen på søndagsturen vår!

mandag 28. oktober 2019

Oktoberslutt

No er straks oktober historie. Idag var det mørkt når eg gjekk til jobb, og mørkt når eg gjekk heim (no skal det seiast at eg satt litt lenger enn vanleg på jobb) Men eg er ikkje så glad for vintertid... eg treng dagslyset!
Sidan bloggen lever litt sitt eige, einsame liv for tida, tek eg eit slags oppsamlingsheat for oktober, og gir deg nokre bilder!

Matpakkelunsj.
Det som er trist om morgonen, smakar
alltid godt til lunsj! Sjølv tørt brød med brunost.

Ut på tur, aldri sur! Og sol! 

Sakte helgefrukost.
Den beste luksusen eg veit
(særleg no når eg står opp kl 6...)

Plutseleg var det frost.
Og ringblomsten måtte gje tapt.

26 år sidan vi gifta oss.

Togtur over Dovrefjell.
Langt der bak er Snøhetta.

Den finsaste utsikta! 
Dukkevogna mi og dukkene fekk
vere med heim att!


Fredagspizza.

Meir tur og meir sol.
Og haustfarger!

Eg har tatt influensavaksine.
Det er jobben, ikkje alderen! 
Oktoberhimmel.
Så glad for kamera på mobilen til å fange
slike øyeblikk


Den første snøen. 
Dette var nokre glimt frå ein hektisk månad! Håper du får ei strålande veke!

søndag 20. oktober 2019

Livet

Livet går litt fort, eg trur nokon har triksa med kalenderen min, for det kjennes ikkje ut som det er ledige hol der.

Men eg gjer så godt eg kan, eg er på jobb, eg er på korøving, båten har kome på land (heilt utan mi hjelp) og haugen med skitne klær held seg på stabilt nivå (å få den vekk, virkar som ei umuleg oppgåve)



Eg har ein ambisjon om å skrive eit skikkeleg innlegg ein kveld, veit ikkje kva kveld.

lørdag 5. oktober 2019

Jobbveg

Det har sine sider å vere sta! Eg har bestemt at eg går til og frå jobb no. Det har eg måtte gje meg på to gonger, men elles går eg. Eg har hatt sol og regn, mest regn...

Eg må nok snart kjøpe nye sko, men det er jo berre ei glede! Eg legg fram ullklær og regntette klær om kvelden, for det viser all erfaring at er nødvendig!

No er det mørkt når eg går ut døra, så refleks er også viktig. Eg har fått nye vottar frå mannen. Mummivottar kjøpt i Helsinki, men Stinky og Lille My som refleks på kvar sin vott!

Men der er ikkje så verst å møte dagslyset på veg til jobb, berre sjå!





fredag 4. oktober 2019

Endeleg oktober

Oktober er fin! (og fredag i oktober; endå betre!)
Vi har bryllupsdag snart og i slutten av  har ingeniørstudenten fødselsdag. I tillegg har eg ei, sikkert håplaus, forventning om rolegare dagar! Optimistar skal ha eit betre liv, har eg høyrt!

September var travel med operasjon, å  komme igang etter operasjon (eg kjem aldri til å innrømme det, men det har kosta meir krefter enn eg trudde å komme igang igjen), alle helger har hatt program og eg har denne jobben der eg enno er ny og usikker.

Eg drøymer om betre tid til å lage skikkeleg middag, handle slik at det ikkje er tomt i kjøleskapet, å ta unna klesvasken etter kvart, overskot til å trene og naturlegvis pågangsmot til å lære det siste på jobb.

Til no har oktober vore bra! På jobb har eg kome litt meir inn i sangersekvensering, eg forstår meir av filsystemet og eg brukar ikkje lenger nesten 50 % lengre tid på å gå til jobb enn før operasjonen. Eg kjenner fleire av kollegaene, men namn kan eg jobbe litt med enno... Heime har vi hatt middag fleire dagar på rad, og kleda eg vaska i september har snart funne vegen tilbake til plassane sine, det står pr dags dato berre to plastbakker med klær i stova og eit stativ som kunne vore tømt... koret øver til konsert i slutten av oktober, og det kan vere at eg klarer lære meg sangane i tide, men det er hjernetrim og konsentrasjonskrevande på ein heilt annan måte enn resten av det eg driv med. Ikkje tek det nattesøvnen min heller.


Å trakke i ein islagt dam...


Langt der nede er byen og fjorden

Lange skuggar i oktobersol


Og idag har eg vore i skogen! Det var sol! Kroppen likte motbakkar, eg fann litt tyttebær og eg fekk kjenne på hausten på sitt beste!