Eg hadde lyst å lære å lage fiskemat, syns at når eg har runda 46 år er det på tide…og eg fekk plass på vinterferiekurset!
Men for å lage fiskemat treng ein råvarer, og vi var heldige og ha leveringsdyktige bakmenn.
Lettmatros og styrmann |
Fiskeflåten på veg mot land |
Litt ruskevær første dagen, men dag to var det kjempefint!
Fram med vekta! |
Sjølv om sjefen for fiske har fiska i så mange år at han alltid har opplevd meir fangst, så vil eg seie at vi hadde godt om råvarer! Torsk, lyr, hyse, sei, kolkjeft vart med opp. Skate fekk vere med opp, men vart diskvalifisert. Flyndra, knurren og ueren vart ikkje med til land ein gong.
Heldigvis har det vorte slik at fiskaren leverer frå seg kun fiskefiletar. Lettmatrosen vart god til å filetere, og eg slapp.
Så var vi klare for matlaging!
Først på med forkle.
Forkleselfie |
Så prøvde eg finne oppskrifta vi skulle bruke. Men det viser seg at etter omtrent 59 år som husmor treng ein ikkje skrivne oppskrifter, derimot har mamma dei i hovudet og fingrane. Eg derimot, med ikkje like lang fartstid, fekk skrive ned ei omtrentleg oppskrift, som kan brukast saman med erfaring.
Vi startar med fiskefilet.
Opp i foodprocessoren, saman med salt, potetmjøl og muskatnøtt. Kjør saman og så spe med mjølk.
Hyse eller lyr, eg kjenner ikkje igjen fiskeart når det er filet(ikkje alltid som fisk heller) |
Læraren sjekkar om eleven har gjort som ho skal. |
Det vart godkjent, og vi byrja steike kaker. |
Litt av resultatet. Det vart 120 fiskekaker! |
Her er det filet av kolkjeft (det veit eg fordi eg veit det) |
Fiskeball som kokar |
Fiskeball med bacon, potet, gulrot og kålrot. |
Og til slutt, litt natur:
Då eg venta på å sjå fangsten, gjekk eg rundt i fjøra og fekk sjå mykje vakkert!
Naust #1 |
Naust #2 |
Samme fjell og fjord på biletet både over og under her, sola gjer ein forskjell! |
Fantastiske bilder!! - og for en skole du har gått! Så skjønt å lære slikt som man har hatt lyst til lenge. Og mødre er jo virkelig dem som kan det hele! :) Håper du har det bra - ønsker deg en fin uke videre. klem
SvarSlettTakk! God veke til deg og. Tankevekke ord på bloggen din idag.
SlettSå flink du har vært og for en lærer du har! Dette er verdier på høyt nivå:)
SvarSlettTakk! Syns eg lærte masse. Og idag vart det fiskekaker til middag ;)
SlettWow! Så artig! Også så flink :-) Flott at du kan ta med deg kunnskapen videre :-)
SvarSlettOg takk for hyggelige kommentarer på Bustebloggen i det siste. Det har gått litt trått med svarene, men jeg har lest og satt pris på :-) Ha en fortsatt fin dag!
Velkommen innom her! Det var artig, men en ganske slitsom jobb med all fisken :)
SlettSå deilig! Jeg elsker ordentlig hjemmelagede fiskekaker og lukten av det er noe av det beste jeg husker fra barndommen hjemme hos bestemor! Når vi nå er hjemme i Norge på vinterferie blir det mye fiskemiddager, for England kan ikke måle seg... ;-)
SvarSlettSpellende fersk fisk er godt! Og norsk er godt :) Idag år vi fiskekaker, og det kan bli fiskegryte i morgen!
SlettSå flott! Og viktig!
SvarSlettHeimelaga er best! Ingen protest!
Ingenting slår heimelaga!
SlettDette var moro! For en opplevelse og takk for at du deler!
SvarSlettDu har en så herlig måte å formidle på - og forkleselfien var storslagen :)
Lærerikt blogginnlegg med mye inspirasjon :)
Takk for fine ord! Dei varmar hjertet!
Slett